Sari la conținut

JURNAL PENTRU COPII. Gheorghe Turda, un bunic fericit

„În primul rând să îi drăgălășesc, să îi iubesc, să mă joc cu ei...câteodată cobor la mintea lor şi nu e rău deloc”, își explică Gheorghe Turda rolul de bunic.

De multe ori bunicii au tendinţa să-i răsfeţe prea mult pe nepoţi, dar Gheorghe Turda crede că rolul lui este acela de a le explica Antoniei şi lui Tudor, cu multă răbdare, ce este bine şi ce este greşit.

„Nu am intervenit şi nu voi interveni atunci când Antonia este pedepsită. Şi ea ştie acest lucru, pentru că niciodată nu am să intervin în acest lucru. Părinţii ştiu de ce o pedepsesc şi este în favoarea ei să se corecteze”, spune Gheorghe Turda.

Dacă majoritatea copiilor îţi petrec timpul în faţa calculatorului şi sunt acaparaţi de noua tehnologie, Gheorghe Turda încearcă să îţi ţină nepoţeii cât mai aproape de natură.

„Ei trebuie să ştie de mici cum arată animalele. Să nu rămână doar cu imaginea de la televizor a animalelor domestice de lângă casa omului”, spune Gheorghe Turda.

Antonia este mândră de bunicul ei celebru şi îşi doreşte ca într-o zi să fie la fel de cunoscută ca el. A început să ia lecţii de muzică, însă cele mai bune sfaturi le primeşte tot de la bunicul.

„Când o să fiu mare vreau să cânt ca și el și să apar la televizor ca și el și să dansez ca și el”, mărturisește fetița.

Urmăriți reportajul integral în materialul video de mai sus, difuzat în emisiunea „Jurnal pentru copii”.