JURNAL PENTRU COPII. Povestea micilor dansatori pe gheaţă

Data publicării:
26 2001patinatori-45891

Am renunţat la dans... Făceam dans, dar am început să fac şi dans de performanţă şi patinaj de performanţă şi, din cauza efortului, n-am mai putut să mă duc la amândouă şi am renunţat în favoarea patinajului”, spune Sebastian.

Partenera sa, Luiza, povesteşte că se antrenează de trei ori pe săptămână. Dacă mai au timp de joacă.... răspunsul ni-l dă Sebastian: „Mă mai joc aşa, uneori şi, de mâncat încerc să nu mai mănânc aşa de mult, dar, din nou, în timp te acomodezi şi cu acest regim”.

Chiar dacă la concursuri nu pot participa ca pereche, ei au exerciţii în care patinează împreună. Este mai greu, pentru că trebuie să te sicronizezi cu partenerul şi uneori nu poţi să o faci aşa de uşor, trebuie să gândeşti la fel, spune Sebastian.

Antrenorul Andreea Ionescu s-a ataşat de cei doi micuţi şi mărturiseşte că are o afinitate pentru ei.

„Ei se plac foarte mult şi au o carismă între ei. Din păcate, în România nu există patinaj artistic pe perechi, nu avem o pereche sau un antrenor care să facă acest lucru, nu există această probă, şi nu prea se dezvolta această disciplină”, declară ea.

Patinajul are o mulţime de beneficii. Acest sport îi ajută pe copii să crească frumos şi să fie mai responsabili.

Tatăl lui Sebastian povesteşte că băiatul era bolnăvicios când era mic, dar, de când „a intrat pe gheaţă a cam uitat de răceală”.

La rândul său, mama Luizei dezvăluie că fetiţa a devenit mult mai organizată şi a învăţat să-şi stabilească priorităţile, să lupte când este nevoie şi să socializeze mai bine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri