Mădălina Ghenea a purtat ia românească la Cannes

Data publicării:
Madalina Ghenea Cannes 2015 - Gulliver GettyImages 2

Costi, funcţionar la primărie, porneşte cu vecinul său în căutarea unei comori. În rolurile principale evoluează Cuzin Toma şi Adrian Purcărescu, pe un scenariu plin de umor semnat de Corneliu Porumboiu. Sursa de inspiraţie este o întâmplare reală, dintr-un sat românesc.

„Sondează o istorie naţională printr-o istorie personală şi ne face responsabili pe toţi prin acest film. Cred că fiecare român ar putea să se regăsească”, a spus Adrian Purcărescu, actor în rol principal.

La început am vrut să facem un documentar, am plecat acolo cu o echipă mică de filmare şi cu un specialist genist să căutăm comoara. Am filmat documentar, dar apoi m-am hotărât să fac un film”, a spus Corneliu Porumboiu.

Filmul i-a cucerit pe criticii de la Cannes. Holywood Reporter notează: "Comoara" este o reconfirmare a faptului că Porumboiu rămâne una dintre cele mai fascinante minţi ale cinematografiei contemporane.

„La conferinţa de presă, lumea a râs, a privit filmul foarte bine. Faptul că s-au amuzat e foarte important, ca reacţie, pentru noi”, a spus Tudor Mircea, director de imagine.

"Comoara" va avea premiera în România pe 29 mai. Tot la secţiunea "Un certain regard" concurează şi pelicula intitulată "Un etaj mai jos", sub semnătura lui Radu Muntean. În secţiunea "Semaine de la Critique" este prezentat scurtmetrajul "Ramona", în regia lui Andrei Creţulescu.

Tot la Cannes, apariţiile fotomodelului Mădălina Ghenea pe covorul roşu au făcut înconjurul lumii.

Foto © Gulliver/GettyImages

Mădălina Ghenea a purtat mai întâi o ie românească, iar apoi a strălucit într-o rochie spectaculoasă semnată de un designer român.

Madalina Ghenea joacă în lungmetrajului italian "La giovinezza", alături de Michael Caine și Jane Fonda. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri