Sari la conținut

MTV Video Music Awards. Marele câștigător al ediției din 2017

Kendrick Lamar și Ed Sheeran au câștigat cele mai importante premii la gala MTV Video Music Awards (VMAs) desfășurată duminică în Los Angeles, însă Taylor Swift, care a fost absentă de la ceremonie, și Pink au dominat show-ul, informează Reuters.

2017 MTV Video Music Awards - Press Room

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Rapperul din California, care a fost nominalizat la opt categorii, a plecat acasă cu șase statuete, inclusiv cea pentru videoclipul anului și cel mai bun videoclip hip-hop pentru "Humble", potrivit Agerpres.

Cântărețul și compozitorul britanic Ed Sheeran a fost votat artistul anului.

2017 MTV Video Music Awards - Red Carpet

FOTO: Gulliver/ Getty Images

În ciuda speculațiilor din ultimele zile, Swift nu a fost prezentă la show deși a câștigat singura categorie la care a fost nominalizată, cea mai bună colaborare, pentru "I Don't Wanna Live Forever" cu Zayn Malik.

Noul său videoclip a devenit rapid unul dintre cele mai discutate momente din cadrul spectacolului, umbrind în mare parte reprezentațiile unor artiști precum Sheeran, Fifth Harmony și Lorde. Videoclipul satiric o înfățișează pe Swift, în vârstă de 27 de ani, târându-se afară dintr-un mormânt și declarând moartea vechiului ei sine în cadrul unui portret al unui artist complet, care nu mai are nimic de pierdut. Clipul a fost vizualizat de peste 470.000 de ori pe Youtube în numai o oră de la premiera sa, menționează sursa citată. În încheierea acestuia, Swift a readus în prim-plan toate personalitățile sale din cadrul carierei muzicale — de la adolescenta de 16 ani care cântă la chitară până la câștigătoarea de Grammy.

2017 MTV Video Music Awards - Fixed Show

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Gazda VMA a fost vechea rivală a lui Swift, Katy Perry, care și-a făcut apariția din tavan îmbrăcată într-un costum spațial și a încheiat show-ul, după trei ore, interpretând single-ul "Swish Swish" cu Nicki Minaj.

Pink, câștigătoarea premiului Vanguard Award 2017, a ținut un discurs mișcător despre frumusețe și acceptare, dedicat fetei sale în vârstă de 6 ani, Willow, care s-a aflat în sală. "Draga mea, noi nu ne schimbăm", a spus cântăreața. "Noi luăm nisipul și carapacea și facem o perlă și ajutăm alți oameni să se schimbe astfel încât să poată vedea alte feluri de frumusețe", a adăugat ea.

Șase soldați transsexuali, bărbați și femei, au pășit pe covorul roșu al VMA, iar un grup de supraviețuitori ale unor tentative de sinucidere au stat în picioare pe scenă, tăcuți, pe durata interpretării melodiei "1-800 273-8255", numărul pentru Linia Națională pentru Prevenirea Sinuciderilor.

Videoclipul anului: Kendrick Lamar — ''Humble'' 
Artistul anului: Ed Sheeran 
Cel mai bun artist nou: Khalid 
Cea mai bună colaborare: Zayn & Taylor Swift — ''I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)'' 
Cel mai bun videoclip pop: Fifth Harmony ft. Gucci Mane — ''Down'' 
Cel mai bun hip-hop: Kendrick Lamar — ''Humble'' 
Cel mai bun videoclip dance: Zedd & Alessia Cara — ''Stay'' 
Cel mai bun videoclip rock: Twenty One Pilots — ''Heavydirtysoul'' 
Cea mai bună luptă împotriva sistemului: Logic ft. Damian Lemar Hudson — ''Black SpiderMan'', The Hamilton Mixtape — ''Immigrants (We Get the Job Done)'', Big Sean — ''Light'', Alessia Cara — ''Scars To Your Beautiful'', Taboo ft. Shailene Woodley — ''Stand Up / Stand N Rock #NoDAPL'', John Legend — ''Surefire'' 
Cea mai bună cinematografie: Kendrick Lamar — ''Humble'' 
Cea mai bună regie: Kendrick Lamar — ''Humble'' 
Cea mai bună regie artistică: Kendrick Lamar — ''Humble'' 
Cele mai bune efecte vizuale: Kendrick Lamar — ''Humble'' 
Cea mai bună coreografie: Kanye West — ''Fade'' 
Cea mai bună editare: Young Thug — ''Wyclef Jean'' 
Piesa verii: Lil Uzi Vert — ''XO Tour Llif3'' 
Premiul The Michael Jackson Video Vanguard Award: Pink