Parcul Drumul Taberei se închide un an şi jumătate pentru modernizări

Data publicării:
Parc Drumul Taberei

Primăria sectorului 6 a luat decizia să înceapă în sfârşit lucrările, deşi proiectul este aprobat de doi ani şi trebuia să fie gata în 2012.

În aprilie 2012, autorităţile garantau că parcul va fi gata până în toamna aceluiaşi an.

Transformarea prin care va trece parcul se anunţă de proporţii, iar rezultatul ar putea fi ca toate dotările prevăzute în proiect să nu aibă loc pe cele 11 hectare: alei noi, foişoare, terenuri de sport şi pasarele.

Celor care nu mai au unde să se plimbe în perioada lucrărilor, oficialii primăriei le propun, în schimb, o excursie până în parcul de la Politehnică.

„În cele 18 luni trebuie să ducem la bun sfârşit tot proiectul. Şi ca să respectăm acest termen, e obligatoriu sa începem toate lucrările odată”, a explicat Gabriel Petrea, viceprimarul sectorului 6.

Însă reprezentanţii ONG-urilor îi contrazic.

„Puteam să lucrăm pe cele 11 hectare să le împărţim pe 10 bucăţi şi să le lucrăm pe rând conform proiectului, astfel încât să perturbam cât mai puțin situația locuitorilor care folosesc acest parc”, a susținut Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

În parc, mai multe construcţii au fost deja dărâmate. Iar băncile, coşurile de gunoi şi mesele şahiştilor au fost şi ele înlăturate.

De aproape o săptămână, parcul este pustiu. Însă promisiunea autorităţilor este ca peste un an aici să apară peste 300 de bănci noi, 13 camere de supraveghere, locuri de joacă pentru copii, sere exotice, pistă de carting şi locuri pentru jocurile de societate.

Oricât de bine ar suna promisiunile, bucureştenii sunt nemulţumiţi pentru că geografia locului va fi schimbată, iar arbori vechi de zeci de ani vor fi tăiaţi. Oamenii sunt şi mai supăraţi de când au aflat că, din cauza lucrărilor, parcul va fi închis un an şi jumătate.

Deşi proiectul este finanţat din fonduri europene, şi bugetul Primăriei va suporta cheltuieli de 300.000 de euro, iar pe bucureştenii din sectorul 6 nu i-a întrebat nimeni cum şi-ar dori să arate parcul lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri