Sari la conținut
News Alert

Staţiunea din România cu un potenţial turistic extraordinar, în paragină din cauza autorităţilor 

Din cauza luptei de ani de zile dintre două primării, şi anul acesta ştrandul oferă un peisaj dezolant, loc de plajă invadat de iarbă şi buruieni, pontoane şi duşuri ruginite.

Aşa arată plaja din staţiunea Lacu Sărat, singurul loc amenajat în apropiere de oraşul Brăila unde oamenii pot face plajă şi pot beneficia de efectele benefice ale nămolului. Din păcate, cei care ajung aici sunt întâmpinaţi de o pajişte năpădită de iarbă, botezată plajă şi taxată de autorităţi.

Dacă s-ar rezolva diferendul dintre primăria Brăila și Primăria Chiscani s-ar putea face investiții pe fonduri europene și am dezvolta și amenaja stațiunea la alte standarde”, a spus Ion Tănase, administrator de plajă Lacu Sărat. 

Deși sunt nemulțumiți de ceea ce văd în jurul lor, oamenii încă mai vin la plaja Lacu Sărat pentru că sunt încântați de proprietățile terapeutice ale nămolului extras de aici.

„Adresabilitatea este foarte mare atât pe afecțiunile aparatului locomotor cât și pe alte afecțiuni, chiar cardiace, pulmonare, metabolice, endocrine. Este nămol sapropelic, are o concentrație proteică foarte mare, concentrație minerală suficientă față de concentrația proteică și este calitativ unul dintre cele mai bune din țară”, a declarat conf. dr. Lefter Viorica, medic primar de recuperare medicală. 

La doar câțiva metri distanță se găsește plaja de nudism, o altă destinație încremenită parcă în timp. Rugină cât vezi cu ochii și dușuri stricate și improvizate.

Ar putea să facă ceva pentru că stăm pe niște lemne putrezite, scările sunt foarte alunecoase în momentul în care intri în lac, dușurile nu mai spun, toaletele la fel...”, a spus unul dintre vizitatori. 

Chiar dacă este în paragină, nămolul din staţiunea Lacu Sărat este recunoscut în toată ţara drept o comoară terapeutică şi este motivul pentru care circa 100.000 de turişti ajung anual în zonă. 

Pe aceeași temă