Sari la conținut

VIDEO. Counter-Strike în viaţa reală

Veste antiglonţ, arme automate şi scuturi întocmai cu cele folosite de trupele antitero. Jucătorii din ambele tabere sunt înarmaţi până în dinţi. De fiecare dată când se întâlnesc, pun la cale un scenariu. De data asta, au simulat o luare de ostatici.

În tabăra trupelor speciale este şi Alexandra. Când nu vânează terorişti, este educatoare la o grădiniţă.

Am găsit o pasiune comună cu prietenul meu. Mă înţeleg foarte bine cu băieţii. Deja nu mai am senzaţia că sunt fată în comunitate, ci sunt de-a lor”, spune ea.

Tinerii războinici gălăţeni au meserii diverse. De la programatori până la ospătari. Îi uneşte, însă, pasiunea pentru arme şi pentru cunoscutul joc pe calculator.

Nopţi întregi pierdute în faţa calculatorului de Counter-Strike şi atunci mi s-a oferit ocazia să las mouse-ul şi tastatura şi să folosesc o replică a unei arme şi să simulez exact ce facem noi în faţa calculatorului”, spune Ionuţ Nedelcu, consilier piese auto.

„Am fost confundaţi de multe ori cu militari activi. Nu suntem militari, suntem civili”, spune Dorin Sterian, expert PR.

Tinerii schimbă mereu câmpul de bătălie. Au şi propriul lor club de airsoft, ca să le fie mai uşor să închirieze spaţii.

„Una e să te duci să spui proprietarului că vin din partea clubului sportiv x şi alta e să spui: ştiţi, eu şi cu încă 30 de pasionaţi am dori să desfăşurăm un joc la dumneavoastră”, spune Gicu Aramă, vicepreşedintele Clubului de Airsoft „Valahia” din Galaţi.

O astfel de joacă nu este tocmai ieftină. Un echipament complet costă între 2.000 și 3.000 de lei. Pasionaţii investesc, lunar, 100 de lei pentru întreţinerea armelor şi costumaţiei.