Sari la conținut

VIDEO. „Eddie the Eagle”, o comedie savuroasă de neratat

Actorii Taron Eggerton și Hugh Jackman au povestit despre cum Eddie „The Eagle” a reușit să transforme un vis nebunesc din copilărie în realitate.

„Eu interpretez rolul lui Eddie, iar Eddie era un tânăr din Cheltenham, Marea Britanie, care încă de la o vârstă foarte fragedă era complet obsedat de Olimpiadă, visa să ajungă olimpic. Din nefericire însă, el nu avea neapărat un talent înnăscut la sporturi, ştiţi? El se apucă de sărituri cu schiurile pentru că nu exista o echipă britanică dedicată acestui sport. Iar el îşi dă seama că dacă va fi singurul ski jumper, atunci va fi şi cel mai bun ski jumper. Şi aşa ajunge la Olimpiada de Iarnă din 1988, printre concurenţi”, a povestit actorul Taron Eggerton.

„Eddie the Eagle a fost o legendă! A avut şansa să participe la cel mai nebunesc eveniment din lumea sportului!”, a adăugat Hugh Jackman.

Pare nebunesc, dar chiar s-a întâmplat. Eddie „the Eagle” a profitat de o mică hibă a sistemului şi a reuşit să participe la Olimpiada de iarnă din Canada, din anul 1988. N-a făcut mare lucru pe-acolo, însă şi-a atras simpatia întregii lumi.

„Cei mai mulţi oameni se apucă de sport când au în jur de cinci ani, sunt mici şi, în timp, sportul devine ceva firesc pentru ei. Dar să intre în acest sport la 47 de ani... Eddie este pur şi simplu ridicol! El se apucase de sărituri cu un an sau doi înainte de acea Olimpiadă. Ca adult, să faci aşa ceva este o nebunie! Oamenii mor în fiecare an de la săriturile în lungime. Este foarte periculos şi... e frumos să te uiţi la aşa ceva, dar trebuie să fii un pic nebun să faci asta”, a spus Hugh Jackman, actorul care îl interpretează pe „Bronson Peary”, antrenorul lui Eddie.

Filmul are o căldură aparte, iar criticii de film străini au scris că personajul principal va topi inimile spectatorilor. Adevăratul Eddie „the Eagle” a fost foarte emoţionat şi a plâns când a văzut pentru prima oară filmul.

Filmul a fost regizat de cineastul Dexter Fletcher.

„Eddie the Eagle" a intrat vineri în cinematografe şi unora le va aminti de clasicul „Chariots of Fire" - cu precizarea că Vulturul este mult mai savuros.