Sari la conținut

VIDEO. Opere de arte distruse vizitatori

Întâi o admiră de la distanţă, dar nu se pot stăpâni şi până la urmă încep să-i umble prin mecanism. Într-un final ceasul se desprinde de pe perete, cade şi se face bucăţi.

Exponatul era o creaţie a unui celebru ceasornicar american şi avea o valoare inestimabilă, a precizat conducerea muzeului din Pennsylvania.

Acesta nu este singurul exemplu de operă de artă care a fost distrusă de vizitatori. Cel mai recent caz este al unei statui din Lego care a fost distrusă de un copil de patru ani la doar câteva ore de la expunere, relatează BBC News

Foto: weibo.com/thrush

Statuia vulpii Nick din Zootopia valora 10.382 de lire și artistul a lucrat la ea trei zile și trei nopți. El a postat fotografiile cu statuia înainte și după ce a fost distrusă pe rețeaua de socializare Sina Weibo.

 

Foto: weibo.com/thrush

Exponatul avea semnul „nu atinge” în față, dar copilul tot s-a strecurat la statuie pentru a pune mâna pe ea. Artistul nu a dorit compensații din partea familiei și a spus că cel mic „nu a vrut să o strice”

Foto: weibo.com/thrush

De asemenea, luna trecută camerele de filmare din Muzeul de Sticlă din Shanghai au surprins doi copii în timp ce atingeau și trăgeau de un exponat. Era vorbă despre două aripi de înger din sticlă. Adulții care erau cu copiii i-au filmat în tot timpul în care cei mici s-au jucat cu exponatul și au plecat după ce au spart una dintre aripi, scrie BBC News.

Foto: Instragram

Artista, Shelly Xue, și-a denumita opera „Înger în Așteptare” și a muncit la ea 27 de luni. Era un cadou pentru fiica ei nou-născută.

În 2015, un băiat care vizita un muzeu din Ipswich a spart din greșeală un urcior din secolul XVIII în 65 de bucăți. Până la urmă, urciorul a fost reparat.

 Foto: Ipswich Borough Council 

Nu doar copiii au stricat opere de artă. În 2006, un bărbat s-a împiedicat de șireturile de la pantofi și a distrus trei vaze din dinastia chineză Quing, în Muzeul Fitzwilliam din Cambridge, potrivit BBC News. 

Colecționarul de artă Steve Wynn a atins cu cotul, accidental, un tablou pictat de Pablo Picasso, pe când încerca să îl vândă. După ce a fost restaurat, Wynn a vândut pictura cu 16 milioane de dolari, mai mult decât estimarea de înainte de accident.

În 2016, echipa de curățenie de la Muzeul Museion din Bolzano, Italia, au adunat ceea ce a considerat a fi mizeria rămasă după o petrecere a personalului din muzeu. Însă, era vorba despre o operă de artă contemporană intitulată „Unde mergem să dansăm în seara asta?”. Opera de artă era realizată din sticle goale de șampanie, confetti și chiștocuri de țigară.

Foto: Facebook