Vitele Angus, un business de succes

Data publicării:
vite

Igor Peev şi-a început afacerea cu vaci de carne Angus în urmă cu cinci ani. De la câteva exemplare a ajuns astăzi la 150. Nu le vinde încă pentru carne, ci doar pentru reproducere. Un taur costă între 3.000 şi 4.500 de euro, iar costurile cu întreţinerea animalelor sunt minime.

Deci am listă de cel puțin 200 de telefoane care sunt înregistrate la mine fiecare cu ceva vrea, foarte multă lume cere și vițele cu tauri,” spune Igor Peev, fermier.

Succesul actualilor crescători l-a convins şi pe Ionuţ Şomlea că merită să investească în creşterea vitei Angus. Mai ales că animalele nu sunt deloc pretenţioase. Rezistă la -25 de grade şi, bine întreţinute, se îngraşă chiar şi cu 2 kilograme într-o zi.

Este o rasă care nu necesită cheltuieli foarte mari, forță de muncă redusă,” zice Ionuț Somlea.

Să știți că acest trend de dezvoltare continuă, din datele pe care le avem noi la dispoziție, acest număr va crește în următorii doi ani, vom ajunge la circa 20.000 de capete de animale din rasa Angus curat,” precizează Aurelian Florea, directorul Asociației Aderbeen Angus România.

Carnea de vită Angus produsă în România ajunge în câteva supermarketuri din România, dar şi în ţări precum Germania, Franţa sau Eleveţia.

Ele se cresc într-un mod, astfel încât să nu fie stresate și pentru a obține în final o marmorare a cărnii. Marmorarea este acea grăsime intramusulară. Acele firicele de grăsime se topesc, pătrund în fibra de carne și oferă un plus de frăgezime,” explică Iulian Stancu, reprezenant producător carne de vită Angus.

Preţul unei vaci din rasa Angus porneşte de la 1.500 de euro, iar un kilogram de muşchi depăşeşte 100 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri