A murit actorul Alan Arkin, premiat cu Oscar pentru rolul din „Little Miss Sunshine"

Data publicării:
alan arkin
A murit actorul american Alan Arkin, în vârstă de 89 de ani. Foto: Profimedia Images

Alan Arkin, starul premiat cu Oscar pentru rolul din „Little Miss Sunshine", a murit, a anunțat vineri familia sa, potrivit CNN. El avea 89 de ani. 

„Tatăl nostru a fost o forță a naturii cu un talent unic, atât ca artist, cât și ca om. Un soț, tată, bunic și străbunic iubitor, a fost adorat și ne va lipsi foarte mult", au declarat fiii săi, Adam, Matthew și Anthony Arkin, într-o declarație pentru CNN. 

Născut în Brooklyn din părinți imigranți evrei ruși-germani, familia sa s-a mutat la Los Angeles când era copil. 

Arkin a urmat cursurile Bennington College, dar a plecat pentru a forma grupul muzical „The Tarriers”, în care a cântat cu vocea și la chitară. Grupul nu a rămas mult timp împreună, dar a avut un succes cu „The Banana Boat Song", în 1957. 

Apoi a devenit membru fondator al trupei de improvizație Second City și a continuat să înregistreze muzică, inclusiv câteva albume pentru copii cu grupul său, The Babysitter. 

Dar actoria a fost, de asemenea, o pasiune, iar Arkin a câștigat un premiu Tony pentru interpretarea sa de debut pe Broadway în piesa „Enter Laughing" din 1963 și un premiu Drama Desk pentru regia piesei „Little Murders" din 1968, pe care a regizat-o și pentru marele ecran. 

Arkin a regizat, de asemenea, versiunea originală de pe Broadway a piesei „The Sunshine Boys", de Neil Simon, care a avut peste 500 de reprezentații. 

În activitatea sa cinematografică, a devenit unul dintre puținii actori care au fost nominalizați la Oscar pentru primul lor rol principal. În cazul lui Arkin, a fost nominalizat pentru rolul lui Rozanov din comedia de război din 1966 „Vin rușii, vin rușii". 

De asemenea, a obținut nominalizări la Oscar pentru interpretările sale din „The Heart is a Lonely Hunter" (1967), și „Argo" (2012).

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri