Sari la conținut
News Alert

Actorul Verne Troyer a murit la 49 de ani. Era cunoscut pentru rolurile din „Austin Power” și „Harry Potter”

Actorul-pitic Verne Troyer, cunoscut pentru rolul Mini-Me din seria de filme „Austin Powers”, a murit la vârsta de 49 de ani. Troyer, care nu avea decât 81 de centimetri înălțime, jucase și rolul Griphook din primul film „Harry Potter”. Se lupta de mai mulți ani cu dependența de alcool și depresia.

Muhammad Ali's Celebrity Fight Night XXI - Red Carpet

Foto: Guliver/GettyImages

„Cu mare tristește și inimile deosebit de îndurerare anunțăm că Verne s-a stins astăzi”, scrie pe pagina lui oficială de Facebook.  „De-a lungul anilor, s-a luptat și a câștigat, dar din păcate, de data aceasta, a fost prea mult”, continuă mesajul.

La începutul lunii, Troyer a fost spitalizat în Los Angelers, dar echipa sa nu a precizat din ce cauză. Presa tabloidă scrie că ar fi încercat să se sinucidă, că ar fi fost în comă de atunci și chiar a fost botezat în această perioadă.

Actorul suferea de nanism și anul trecut a mai fost spitalizat din cauza dependenței de alcool. Atunci, actorul a transmis un mesaj public în care spunea: „Nu e întotdeauna o luptă ușor de dus, dar vreau să-mi continui lupta zi de zi. Vreau să mulțimesc tuturor celor care mi-au transmis mesaje de susținere, pentru mine chiar înseamnă foarte mult”.

Troyer a apărut și în mai multe reality-showuri, inclusiv într-o ediție cu celebrități din seria Big Brother, în 2009, în Marea Britanie. Unul dintre primele sale roluri a fost unul de cascadorie, în care a dublat un bebeluș de nouă luni, în fimul „Baby's Day Out” din 1994.

Însă cel mai cunoscut este pentru rolul Mini-Me din filmele Austin Powers, fiind partenerul în oglindă al personajului negativ Dr. Evil, jucat de Mike Myers. „E o zi tristă, dar sper că (Verne) e într-un loc mai bun. Ne va lipsi enorm”, a declarat Myers pentru Hollywood Reporter.

În 2012, Troyer a făcut o donație către o fundație pentru copii cu dizabilități din Irlanda de Nord, care fusese călcată de hoți. „Salutați copiii din partea mea. Și amintiți-vă că puteți face tot ce vă puneți în minte, întotdeauna să fiți optimiști”, spunea actorul.

Pe aceeași temă