Castelul Corvinilor, într-un scurtmetraj horror

Data publicării:
Castelul Corvinilor 25.10

Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai mari castele din Europa, a fost sursa de inspirație a unui scurtmetraj horror. „Castelul bântuit”este prima producţie virtual reality de ficţiune, realizată în România. 

castelul corvinilor - captura tv - 15 iulie 2015

„Castelul bântuit” este un scurtmetraj filmat la Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai mari castele din Europa, construite în stil gotic-renascentist, potrivit News.ro.

Construită într-un puternic contrast alb-negru, într-un decor intim, straniu, producţia VR evocă monştri şi fecioare, în cea mai pură tradiţie a filmelor şi a literaturii horror din întreaga Europă, făcând trimitere la expresionismul german şi la personajul Dracula al lui Bram Stoker.

Discovery a lansat această producție în preajma Halloween-ului, sărbătoarea vedetă care a făcut furori în toată lumea. Filmat la începutul lunii octombrie de o echipă de experţi din Statele Unite, România şi Marea Britanie, proiectul demonstrează interesul Discovery pentru zona VR, precum şi investiţiile constante, având ca obiectiv implicarea fanilor prin intermediul unor programe disponibile pe toate platformele.

Discovery VR combină realitatea virtuală cu cei 30 de ani de istorie în care Discovery a prezentat conţinut. Clădită pe tradiţia companiei de a folosi noile tehnologii pentru a fi mai aproape de lumea în care trăim, Discovery VR a generat reacţii consistente din partea publicului din întreaga lume, acumulând peste 800.000 de download-uri şi mai bine de 35 milioane de vizualizări până în prezent.

Scurtmetrajul poate fi vizionat în aplicaţia mobilă Discovery VR (IOS şi Android), pe DiscoveryVR.com, pe diverse website-uri din portofoliul companiei, pe canalul oficial YouTube şi paginile de Facebook, dar şi pe site-ul oficial al Castelului Corvinilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri