Cu cât și-a plătit Harvey Weinstein o victimă să nu dezvăluie că a fost hărțuită sexual

Data publicării:
2016 Winter TCA Tour - Day 2
Foto: GettyImages

O fostă asistentă britanică a lui Harvey Weinstein susţine că producătorul hollywoodian a plătit-o cu peste 165.000 de dolari pentru a păstra tăcerea, după ce l-a acuzat de hărţuire sexuală, informează bbc.com.

2016 Winter TCA Tour - Day 2
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Zelda Perkins a spus pentru Financial Times că a semnat un acord de confidenţialitate, în 1998, după ce a făcut acuzaţiile în privinţa comportamentului producătorului, notează News.ro.

Ea susţine că Harvey Weinstein i-a cerut să îi facă masaje, în timp ce era îmbrăcat doar cu lenjerie intimă, şi că acesta a încercat să o facă să se aşeze pe pat, când erau singuri în camere de hotel. Femeia a adăugat că „a fost determinată să se simtă jenată pentru că i-a divulgat comportamentul”. 

Zelda Perkins a mai spus că a lansat acuzaţiile după ce o colegă a ei i-a spus că a fost, de asemenea, hărţuită sexual de producător.

Cele două femei ar fi cerut să fie despăgubite pentru daune morale şi ar fi fost plătite cu suma totală de 330.500 de dolari, împărţită în mod egal, dar semnând un acord de confidenţialitate, care le-ar fi interzis să discute despre acuzaţiile lor.

Încălcând acordul, Zelda Perkins ar putea fi obligată să înapoieze suma cu care susţine că a fost plătită, precum şi să plătească eventuale daune şi taxe legale stipulate în contract.

Totuşi, ea a spus pentru Financial Times: „Vreau să îmi încalc acordul de confidenţialitate în public”.

„Până când nu face cineva acest lucru, nu va putea exista o dezbatere despre cât de revoltătoare sunt aceste acorduri şi despre nivelul de constrângere pe care îl simt victimele”, a adăugat femeia.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susţine că orice relaţie sexuală a fost consimţită.

Producătorul a fost concediat din The Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Ben.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette şi Mark Ruffalo, între alţii, au condamnat comportamentul lui Weinstein faţă de femei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat „cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. În plus, Sindicatul Producătorilor are în vedere eliminarea lui.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „actele sale de neiertat”.

New York Police Department (NYPD) şi Metropolitan Police din Londra au anunţat că au început investigaţii privind acuzaţii de agresiune sexuală aduse producătorului Harvey Weinstein.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Schimbările pentru asociațiile de proprietari începând cu luna iulie: Care e legea, care sunt obligațiile
Digi FM
Adi Despot, după ce Babasha a urcat pe scenă la concertul Coldplay: ”Te...
Pro FM
Miley Cyrus, atac subtil la adresa tatălui său: „Am moștenit narcisismul de la el”. Billy Ray Cyrus a...
Film Now
Sofia Vergara, într-un costum de baie provocator, cu un decolteu amețitor. Imaginile au strâns peste 500.000...
Adevarul
Un nou blocaj pe piața legumelor. „Avem solarii pline de tomate care vor rămâne nerecoltate". Cât a scăzut...
Newsweek
Ce vechime trebuie să aibă un pensionar pentru 1.400 lei în plus la pensie la recalculare?
Digi FM
Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani. Tânăra fusese diagnosticată cu o formă...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Kate Winslet, despre filmarea faimoasei scene a sărutului cu Leonardo DiCaprio în „Titanic”: A fost un...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...