Întorsătură de situație în „cazul Rust”, în care actorul Alec Baldwin este acuzat de omor involuntar

Data publicării:
alec baldwin îmbrăcat lejer cu cafele și pungi în mâini, pe străzile din New York
Alec Baldwin cumpără covrigi și cafea în New York, pe 23 iulie 2023. Actorul de 65 de ani a părut în formă după o intervenție chirurgicală recentă de înlocuire a șoldului, purtând un tricou polo gri, împreună cu pantaloni scurți bleumarin și pantofi de sport albaștri. Sursa foto: Profimedia Images

Un nou raport despre împușcăturile fatale de pe platoul filmului Rust pare să pună la îndoială relatările despre evenimentele de atunci, făcute de vedeta și producătorul peliculei, Alec Baldwin, relatează BBC.

Actorul neagă că a apăsat pe trăgaciul pistolului de recuzită care s-a descărcat, ucigând-o pe Halyna Hutchins, tânăra și apreciata directoare de imagine împușcată mortal pe platourile de filmare.

Experții în arme au spus acum că trăgaciul ar fi „trebuit să fie apăsat”.

Reprezentanții actorului au declarat agenției de presă PA că nu au de făcut nici un comentariu cu privire la cea mai recentă evoluție a cazului în curs.

Acuzațiile de omor involuntar împotriva domnului Baldwin au fost renunțate în aprilie, dar procurorii au spus că nu l-au „absolvit pe domnul Baldwin de vinovăție penală”.

Ei au spus că acuzațiile împotriva vedetei ar putea fi reînnoite, în cazul care vizează filmările din octombrie 2021, care au avut loc pe platoul filmului western. Pelicula și-a reluat filmările în luna aprilie a acestui an, în New Mexico.

Un nou raport, scris de experții în arme Lucien Haag și Mike Haag, a fost transmis marți procurorilor din New Mexico.

Potrivit documentelor, procurorii au declarat anterior că dețin informații că a existat o presupusă modificare a pistolului folosit de Baldwin pe platoul Rust.

Avocații armurierului Rust Hannah Gutierrez Reed, care a fost, de asemenea, acuzată de omor involuntar, au declarat că raportul Haags „nu indică nicio modificare a armei” și „specifică că trăgaciul trebuie apăsat”.

„Deși Alec Baldwin neagă în mod repetat că a apăsat trăgaciul, având în vedere testele, constatările și observațiile raportate aici, trăgaciul a trebuit să fie apăsat sau apăsat suficient pentru a elibera ciocanul revolverului”, se spune într-un fragment din raportul privind armele, inclus în actele de judecată.

„Dacă ciocanul nu ar fi fost complet retras în spate și ar fi alunecat de pe degetul mare al manipulatorului fără trăgaciul apăsat, crestăturile pentru jumătate de cocoș sau un sfert de cocoș din ciocan ar fi trebuit să împiedice percutorul să ajungă la orice cartuș din camera de tragere."

În raport se mai precizează: „Dacă aceste caracteristici ar fi ocolite cumva, ar rezulta o tragere descentrată a percutorului”.

Săptămâna trecută, doamna Gutierrez-Reed a pledat nevinovată pentru acuzațiile de omor involuntar și falsificare a probelor, legate de împușcătură.

Pledoaria ei a venit înaintea unui proces cu juriu programat pentru 6 decembrie, care analizează moartea doamnei Hutchins la vârsta de 42 de ani.

Nu este încă clar dacă aceste constatări ale noului raport vor duce sau nu la modificarea acuzațiilor împotriva dlui Baldwin.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri