Sari la conținut
News Alert

Kevin Spacey, acuzat de hărțuite sexuală de încă trei bărbați. Mărturiile de coșmar ale victimelor

Kevin Spacey a fost acuzat de hărţuire sexuală de încă trei bărbaţi, dintre care unul susţine că era minor atunci când actorul i-a făcut avansuri, invitându-l la locuinţa sa, în anul 1988, informează hollywoodreporter.com.

kevin spacey shutterstock

FOTO: Shutterstock

Potrivit unui raport al Buzzfeed News, publicat vineri, unul dintre bărbaţii care au lansat noi acuzaţii la adresa actorului, Justin Dawes, a povestit că Spacey l-a invitat în 1988 la locuinţa lui, pe vremea când el era angajat la teatrul din Connecticut, unde juca actorul, notează News.ro.

Justin Dawes susţine că avea vârsta de 16 ani la acea vreme, când a acceptat invitaţia lui Kevin Spacey, alături de un prieten, aşteptându-se să vizioneze filmul ”Chinatown”, regizat de Roman Polanski. Însă, când au ajuns, Kevin Spacey, care avea vârsta de 29 de ani, i-a servit cu băuturi alcoolice, în timp ce la televizor era un film pentru adulţi, cu un cuplu de bărbaţi. Actorul le-ar fi spus lui Dawes şi prietenului său că nu a mai acceptat nimeni invitaţia sa în acea seară.

”Nu a menţionat deloc faptul că era un film pentru adulţi la televizor. A fost foarte straniu. Ştia că sunt la liceu. Era evident. Nu pretindeam să fiu mai în vârstă”, a spus Justin Dawes.

Un jurnalist care a ales să îşi păstreze anonimatul susţine că Spacey l-a atins în mod nepotrivit şi agresiv într-un club din Londra. Bărbatul a spus că actorul i-a atins de mai multe ori organul genital.

”Am vrut să plec, iar Spacey m-a apucat şi a încercat să mă facă să rămân”, a spus jurnalistul, adăugând că a făcut mai multe încercări să îi respingă avansurile lui Spacey, ceea ce l-a înfuriat pe actor.

”Acest om a început să ţipe la mine, roşu la faţă, scuipând. Urla la mine furios pentru că am refuzat să întreţin relaţii sexuale cu el. Ba chiar spunea că de fapt vreau să întreţin relaţii sexuale cu el, dar că nu o fac, pentru că sunt laş. A fost de necrezut”, a povestit bărbatul.

El a adăugat că a ales să nu publice un articol despre experienţa sa cu Kevin Spacey, pentru că acest lucru ar fi însemnat să îi divulge actorului orientarea sexuală. 

Cel de-al treilea nou acuzator care a vorbit pentru Buzzfeed, Mark Ebenhoch, susţine că Spacey i-a cerut să întreţină relaţii sexuale cu el în timp ce lucra pe platourile de filmare pentru ”Outbreak” (1995), unde era consilier militar.

Aceste noi acuzaţii vin la doar câteva zile după ce actorul Anthony Rapp, cunoscut din serialul „Star Trek: Discovery”, l-a acuzat pe Spacey că l-a ”sedus” când el avea vârsta de 14 ani.

Rapp a publicat duminică un mesaj pe reţelele de socializare în care dezvăluia că actorul Kevin Spacey l-a hărţuit sexual la o petrecere care a avut loc în 1986. În aceeaşi zi, Spacey a răspuns cu un mesaj de scuze şi a anunţat că de mai mulţi ani a ales să trăiasca viaţa ca un bărbat homosexual. El a precizat că nu îşi aminteşte incidentul.

De asemenea, actorul mexican Roberto Cavazos şi regizorul american Tony Montana îl acuză pe Kevin Spacey de hărţuire sexuală. La fel şi alţi doi bărbaţi. Ei susţin că actorul i-a atins fără consimţirea lor şi că a avut un comportament nepotrivit.

Compania Netflix (NFLX.O) a transmis că este „foarte alarmată” în urma acuzaţiilor aduse lui Spacey şi că sezonul al şaselea al serialului „House of Cards”, în care el joacă rolul principal, va fi şi ultimul. Producţia celui de-al şaselea sezon a fost oprită „până la noi ordine”.

International TV Academy a anunţat apoi că îi retrage actorului Kevin Spacey premiul onorific International Emmy Founders, pe care el urma să îl primească la gala din 22 noiembrie.

Reprezentanţii teatrului Old Vic din Londra, unde Kevin Spacey a lucrat timp de 11 ani, au transmis că au fost „consternaţi” de acuzaţii. Instituţia veche de 200 de ani i-a îndemnat pe toţi cei care au legătură cu Old Vic să facă dezvăluiri, garantând confidenţialitatea.

Mai multe acuzaţii de hărţuire au venit apoi la adresa lui Kevin Spacey, care a anunţat că vrea să urmeze un tratament.

Compania care îl reprezenta pe Kevin Spacey, CAA, a încetat colaborarea cu el.

Scotland Yard a început o investigaţie în legătură cu acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse lui Kevin Spacey de un tânăr britanic aspirant la actorie, în urmă cu 10 ani.Bărbatul, care nu a fost identificat, a declarat autorităţilor săptămâna aceasta că s-a apropiat de Spacey în 2008 cerându-i să-l ajute în carieră, potrivit cotidianului The Sun. Actorul, dublu câştigător al premiului Oscar, l-a invitat pe tânăr, care avea 23 de ani pe atunci, în locuinţa sa din sudul Londrei. Spacey era atunci director la teatrul Old Vic, un post pe care l-a ocupat între 2004 şi 2015.

Netflix a anunţat, vineri, că încetează colaborarea cu Kevin Spacey, în urma acuzaţiilor de hărţuire şi agresiune sexuală lansate împotriva lui. Actorul a fost suspendat din serialul ”House of Cards”, potrivit companiei producătoare a show-ului, Media Rights Capital.

Netflix a decis, de asemenea, să anuleze lansarea filmului ”Gore”, produs de Spacey şi în care actorul urma să interpreteze rolul principal. Filmul se afla în postproducţie.

Kevin Spacey, născut pe 26 iulie 1959, este un cunoscut actor american de teatru, televiziune şi cinema. Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, starul hollywoodian câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele ”Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects” (1995) şi ”American Beauty” (1999). A jucat în filme precum „Se7en”, „LA Confidential”, K-Pax” şi „The Men Who Stare at Goats”. Din 2013, joacă rolul principal în serialul „House of Cards”.

Pe aceeași temă