Sari la conținut

Ultima modă pe litoral: plimbarea cu elicopterul

Ultima modă pe litoral: să vezi lumea de sus. Şi nu la figurat, la propriu. Tot mai mulţi turişti vor să survoleze plaja cu elicopterul. Un zbor durează între 10 minute şi o oră, iar turiştii pot admira staţiunea Mamaia, lacul Siutghiol şi chiar Gura Portiţei sau Delta Dunării. În funcţie de traseu, plimbarea poate costa între 600 de 2.700 de lei.

Cerul senin şi vizibilitatea foarte bună sunt tot ceea ce trebuie pentru a transforma vacanţa pe litoral într-o experienţă de neuitat. Familia Zburlea este din Brăila şi a vrut o amintitre deosebită în acest an de la mare.

Cursa a durat zece minute, timp în care turiştii au putut vedea faleza din Mamaia, plaja, lacul Siutghiol şi parcul Tăbăcărie.

E altceva faţă de zborul cu avionul. E mult mai plăcut. E o privelişte minunată,” spune Tatiana Zburlea, turist.

La manşa elicopterului stă un fost pilot militar, cu 3.000 de ore de zbor la activ. Elicopterul este un Robinson 44, producţie americană. Poate transporta patru persoane şi poate să aterizeze lin dacă intervine o pană de combustibil. Se poate ridica la 4.500 de metri faţă de nivelul mării.

Turiştii zboară la 300 de metri faţă de sol. Este înălţimea de siguranţă. De la această înălţime se vede foarte bine peisajul şi este o înălţime de zbor de securitate,” explică George Paţa, pilot.

La cerere, pilotul îi poate duce pe turişti şi în alte locuri din ţară.

Un zbor de zece minute deasupra litoraului sau a Deltei costă 600 de lei pentru două sau trei persoane. Cea mai scumpă plimbare cu elicopterul ajunge la 2.700 de lei.