Nouă avertizare meteo. Vremea rămâne neobișnuit de rece

Data actualizării: Data publicării:
iarna zapada 180227_VISCOL_BUCURESTI_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii au emis o nouă informare meteo de ger și ninsori. Avertizarea este valabilă până joi, pentru cea mai mare parte a țării, și până sâmbătă pentru București.

iarna zapada 180227_VISCOL_BUCURESTI_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit meteorologilor, în perioada 20 martie, ora 15:00 - 22 martie, ora 10:00, vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade faţă de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea şi dimineaţa în toată ţara, iar în cea mai mare parte a Moldovei şi ziua.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitaţiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud a teritoriului şi la munte, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10 - 15 l/mp, spun meteorologii citați de Agerpres.

În zona montană vor fi ninsori, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

De asemenea, în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi, trecător, se va forma polei sau gheţuş, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

Meteorologii precizează că vremea deosebit de rece se va menţine până spre sfârşitul săptămânii şi vor mai fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe parcursul zilelor de joi şi vineri, în special în sud, în sud-est şi la munte.

De altfel, pentru București a fost emisă o prognoză care arată că vremea va rămâne deosebit de rece până sâmbătă.

Până în 24 martie, temperatura aerului va scădea până la minime de minus 5- minus 7 grade, în timp ce maximele se vor situa în jur de 0 grade Celsius. Va mai ninge, iar vântul va sufla cu putere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri