Sari la conținut

Vom avea zăpadă de Crăciun? Ce spun meteorologii

Vremea se răceşte începând de duminică. Vor fi ploi, vânt puternic, iar mai ales în sudul ţării, lapovită si ninsori. Şi temperaturile vor scădea, dar, cu toate acestea, sunt şanse ca de Crăciun să nu avem parte de zăpadă.

„Din datele pe care le avem până acum - este, totuși, încă destul de departe momentul Crăciunului - probabilitatea este destul de mică. Vom vedea fulgi de zăpadă, dar probabil nu atât cât să se depună un strat de zăpadă. Cel puțin în zona Capitalei”, a declarat la Digi24 meteorologul Oana Păduraru.

Ea a detaliat cum va fi vremea în următoarele zile, subliniind că în sfârșit va fi vreme de jumătatea lui decembrie, după ce în zilele anterioare, cel puțin în partea de sud a teritoriului, valorile termice au fost cu mult peste cele normale în această perioadă, chiar și cu 10-12 grade. Sâmbătă, în Capitală s-au înregistrat 15 grade în loc de 3-4 grade cât ar fi fost normal. În extremitatea sudică au fost chiar și 19 grade, a subliniat meteorologul. „Abia de acum încolo ne apropiem și noi, din punct de vedere termic, de ceea ce ar trebui să se întâmple la această dată”, a spus Oana Păduraru.

Răcirea vremii se va simți încă de duminică și va continua și în zilele următoare, astfel că în țară media temperaturilor diurne va fi între minus 2 și 5-6 grade, iar în zona Capitalei valori ușor pozitive. Noaptea, minimele vor fi cuprinse în general între minus 8 și 1 grad.

În sudul țării vor mai fi precipitații amestecate și în zilele următoare - ploaie, lapoviță și ninsoare.

În zona montană va ninge.

Citește și:  Vreme rea în sud-estul țării și la munte. Ninsoare așteptată și la București

Pe aceeași temă