Vremea se schimbă dramatic săptămâna viitoare. Trecem de la 20 de grade în weekend, la ninsori și temperaturi cu minus

Data actualizării: Data publicării:
ploi ninsori

Ziua de astăzi va fi frumoasă în cea mai mare parte a ţării. Nori şi stropi de ploaie vor apărea trecător în zonele nordice, estice şi parţial în cele centrale. Vântul se va intensifica din când în când în Moldova, în Dobrogea şi la munte. Maximele vor avea valori între 11 grade în depresiuni şi 20 de grade Celsius în sud-vestul ţării.

„Temperaturi ridicate și mâine, dar mai ales, la începutul săptămânii viitoare. De marți, temperaturile scad, temperat negative noaptea, cu probabilitatea de a se transforma ploile în lapoviță și ninsoare, nu numai în zonele de munte. Circulația aerului se menține în continuare foarte rapidă la nivelul continentului european și intervalul săptămânii viitoare va fi caracterizat de aceleași alternanțe”, a spus Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, în direct la Digi 24.

Citiți și:

De la 20 de grade la lapoviță și ninsoare. Cum se explică schimbările dramatice ale vremii de pe o zi pe alta

Prognoza meteo pentru weekend

Weekendul va fi însorit şi călduros, spun meteorologii. Temperaturile vor ajunge în est, sud-est şi vest şi la 19-20 de grade, valori mai mari faţă de normalul perioadei. De marţi, însă, vremea va întoarce radical foaia, se va întoarce frigul, ploaia şi lapoviţa, aceasta din urma nu numai la munte. 

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti vremea se va încălzi considerabil, iar termometrele vor indica până la 18 grade. Vântul va adia uşor, iar presiunea va scădea spre valori confortabile.

Prognoza meteo pentru zona de munte

Atmosfera de primăvară blândă va fi prezentă şi la munte în ultimele zile ale acestei săptămâni. Temperaturile vor creşte de la o zi la alta. Luni, în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, trecător va ploua, iar pe creste vor fi şi fulgi de zăpadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri