Mai are Laura Codruța Kovesi susținerea populației?

Data actualizării: Data publicării:
Laura Codruța Kovesi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
„Mai are Laura Codruța Kovesi susținerea populației? este întrebarea la care răspund săptămâna aceasta jurnaliștii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu. 

„După ani în care doamna Kovesi a beneficiat de valul susținerii luptei anticorupție și la nivel instituțional, acum a rămas în principal cu susținerea populară și aceasta însă slăbită", crede Claudiu Pândaru, care mai spune că  „instituțional, în acest moment, fostul șef al DNA se bucură însă din plin de încrederea liderilor UE, cei care au și ales-o pe lista scurtă pentru șefia Parchetului European”.
Jurnalistul Florin Negruțiu este de părere că, deși pare paradoxal, „realitatea ne arată cum cei care dețin acum puterea la București pe de o parte cer respect față de România, pe de altă parte se opun unui candidat român pentru o funcție atât de importantă”.
Urmăriți dialogul celor doi jurnaliști în materialul video de mai sus.
Laura Codruţa Kovesi a fost vineri în faţa procurorilor de la Secţia specială pentru Magistraţi, care au anunţat-o că au pus-o sub acuzare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în urma unui denunț făcut de fostul deputat Sebastian Ghiță. Fosta şefă a DNA le-a spus anchetatorilor săi că nu vrea ca de dosar să se ocupe Adina Florea, aşa că a recuzat procurorul de caz, dar şi pe şeful secţiei speciale. Dosarul vizează repatrierea fugarului Nicoale Popa. Procurorii suspectează că acesta a fost adus în ţară cu bani privaţi. 
Vineri, la plecarea de la audieri, Laura Codruța Kovesi a fost ovaţionată şi încurajată de un grup de susţinători, care la sosire îi presăraseră lalele pe treptele Parchetului General.
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri