Kovesi a ieșit de la audieri: Am făcut două recuzări. Nu am comis niciodată fapte penale

Data actualizării: Data publicării:
Laura Codruta Kovesi
Foto: Inquam Photos /Octavian Ganea

ACTUALIZARE: Codruța Kovesi a anunțat la ieșirea de la Parchetul General că a făcut două recuzări. "Nu am comis niciodată fapte penale. Nu am avut atribuții legate de extrădarea lui Popa Nicolae," a declarat fosta șefă a DNA după audierile care au avut loc vineri.

kovesi inquam 2
Foto: Inquam/Octav Ganea

Kovesi a declarat că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi a depus două cereri de recuzare. Ea a adăugat că cererile de recuzare îi vizează pe procurorul de caz şi pe procurorul şef de secţie. 

"Nu am comis niciodată, dar niciodată fapte penale. Acuzațiile pe care le-am văzut în spațiul public. Acuzațiile făcute de un inculpat dintr-un dosar al DNA sunt pure fabulații. Am luat la cunoștinta de această învinuire. Pot să vă spun următoarele: Nu am avut atribuții legate de extrădarea condamnatului Popa Nicolae. Nu am exercitat niciun act abuziv în legătură cu extradarea pentru că nu aveam aceste atribuții. De extrădare s-au ocupat Poliția Română și Ministerul Justiției. Am depus două cererei de recuzare, una procurorului de caz, una de recuzare a procurorului șef secție. După ce mi s-a adus la cunoștință învinuirea, doamna procuror a spus că îmi va comunica răspunsul cererii de recuzare. Motivele sunt cele prevăzute în Codul de procedură penală: afectarea imparțialității," a declarat fosta șefă DNA.

Koveși a adăugat și că nu a vorbit niciodată cu Sebastian Ghiță despre extrădarea lui Nicolae Popa. În ceea ce priveşte fotografiile cu ea pe care omul de afaceri susţine că le are, fosta şefă a DNA a afirmat că a participat doar la evernimente oficiale, ale instituţiilor, şi a spus că unele imagini ar putea fi falsificate.

Fosta șefă a DNA a declarat că acest dosar îi va afecta candidatura pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. „Cu siguranță îmi va fi afectată candidatura, dar voi merge mai departe, mă voi prezenta în Parlamentul European așa cum am fost chemată. Mai sunt niște etape de parcurs, le voi parcurge și pe acelea”, a spus  Kovesi. 

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a sosit vineri la sediul Parchetului General pentru a fi audiată la Secţia privind infarcţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă, ea având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Kovesi a anunțat că va face declaraţii la ieşire, fiind întâmpinată de un grup de susţinători care scandau: "Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!" şi "PSD, ciuma roşie!". 

Victor Ponta a fost și el audiat vineri dimineața în dosarul în care Laura Codruța Kovesi este acuzată de abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

Sebastian Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a confirmat joi seară, la România TV, că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. 

Tot joi seară, a făcut declaraţii cu privire la Kovesi şi fostul ministru al Turismului. Elena Udrea a declarat joi, la Antena 3, referindu-se la citarea Laurei Codruţa Kovesi la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, că "începe să vină vremea normalităţii", urându-i acesteia "Bun venit în "clubul penalilor". Udrea a susţinut că ea şi familia sa, dar şi alţi politicieni şi oameni de afaceri, i-au oferit fostei şefe DNA cadou bijuterii şi poşete, a căror valoare depăşea 200 de euro, ceea ce înseamnă că ar fi fost obligată să le declare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri