Cătălin Drulă: Ciolacu și PNL amanetează viitorul României și continuă atacul asupra economiei românești

Data actualizării: Data publicării:
catalin drula
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursa foto: USR

Cătălin Drulă, președintele USR, avertizează că astăzi a apărut o nouă ordonanță de urgență prin care premierul PSD Marcel Ciolacu și PNL își continuă atacul asupra economiei românești.

„Ciolacu și PNL își continuă atacul asupra economiei românești prin acte neconstituționale. Acest nou OUG este dovadă clară că pentru ei, legile țării sunt opționale. Acest OUG nu va fi atacat de Avocatul Specialilor (nu al Poporului), Renate Weber, este un OUG care va fi îngropat în sertarele Parlamentului”, a spus Drulă.

Liderul USR a evidențiat creșterea taxelor din noua ordonanță de urgență pregătită de PNL și Marcel Ciolacu. "Acest OUG elimină deductibilități aflate în vigoare, crescând astfel taxele. PNL crește taxele. Acest OUG este elaborat chiar de miniștrii PNL. Un PNL toxic care trădează orice valoare de dreapta și dă un atac pesedist asupra prosperității și libertății românilor," a spus Drulă.
În acest context, liderul USR a mai criticat PNL și PSD pentru că nu elimină din Codul Administrativ pensiile speciale ale aleșilor locali, pensii care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

"De la 1 ianuarie, o să intre în vigoare zeci de mii de noi pensii speciale care ne vor costa peste jumătate de miliard pe an. Și, conform acestui CCR, odată ce intră în vigoare le vom plăti pe veci. Pentru aceste noi pensii speciale, nu se dă OUG pentru abrogare. În aceste condiții, orice lege de reformă devine o glumă și atât. Sper că vede și Comisia Europeană asta", a mai afirmat Cătălin Drulă.
Președintele USR a subliniat că guvernarea actuală „guvernează prin decret într-un regim nedemocratic”.
"Este un dezastru absolut ce fac cu economia și bugetul României. E un regim disperat să își păstreze puterea, iar pentru asta amanetează viitorul României. Putem și trebuie să îi oprim," a concluzionat liderul USR, Cătălin Drulă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri