Sari la conținut

Antrenamente pentru Semimaratonul de la Sibiu

În fiecare seară, alergătorii care s-au înscris la Semimaraton se întâlnesc în Parcul Sub Arini și înceracă să își depășească recordurile. Niciunul nu este sportiv de performanță, iar unii s-au apucat de alergat doar pentru că vor să ajute.

"Sunt oameni care aleargă de mai mulţi ani, sunt oameni care au început acum, avem de la 18 ani, până la 52. Avem două doamne de 52 de ani, care acum au început să alerge. Şi aleargă 4 km, 6 km...", Daniela Cîrlan, antrenor.

În schimb, mulţi alergători au prins gustul alergatului după ce s-au înscris la ediţiile anterioare ale Semimaratonului.

"Fetiţa mea, am luat-o în spate şi am fugit. Mi se părea interesant. N-aveam cu cine s-o las acasă, de fapt. Şi apoi, pentru că am continuat cu antrenamentele.... Îmi place pur şi simplu, cum să zic eu, sentimentele pe care le ai atunci", alergător.

"Nu-mi propun neapărat să câştig, dar vă daţi seama că nu intru într-o cursă fără un obiectiv. La vârsta mea, cred că aproape orice clasare aproape de podium este un câştig", alergător.

Lăcrămioara, în schimb, este deja la a patra participare, iar la două din cursele precedente s-a clasat pe locurile fruntașe. Este educatoare și va alerga cot la cot cu IT-iști, consultanți, funcționari, juriști sau vânzători.

"Dacă participi la un eveniment şi câştigi, te motivează pe mai departe şi îţi dă încredere mai mare în tine. Dar nu o să fie absolut nicio problemă dacă nu o să fiu printre primii. Sunt sigură că, prin participarea mea, ajut mult mai mult decât dacă aş obţine un loc pe podium", Lăcrămioara Teodorescu, alergător. 

Fiecare dintre participanți a plătit o taxă de înscriere, iar banii vor merge pentru cauza pe care au ales să o susțină. În plus, alergătorii au putut convinge și susținători să doneze pentru cauza lor.

"Vrem să aducem... readucem Mocăniţa pe Valea Hârtibaciului. Pentru că e foarte, foarte, foarte frumoasă Valea Hârtibaciului", alergător.

Semimaratonul de la Sibiu, ajuns la a cincea ediție, este cel mai de amploare eveniment de acest gen din centrul țării.

"Până acum s-au înscris peste 1.600 de alergători, dintre care 300 sunt copii, pentru că avem şi cursele copiilor. Iar sibienii - şi nu doar sibienii, pentru că avem alergători din toate colţurile ţării şi vin chiar şi din afară... Ne-au scris grupuri întregi de alergători din afara României care o să vină la Sibiu. Aleargă pentru 21 de proiecte", Ioana Pasc, organizator.

Semimaratonul va avea loc în 28 mai, iar startul și finishul sunt programate în Piaţa Mare din Sibiu. Anul trecut, alergătorii au reuşit să strângă, prin această cursă, fonduri totale de aproape 200.000 de lei.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu