Bază sportivă inutilă

Data publicării:
BAZA DAMBOVITA

Construcţia bazei sportive a început în anul 2009, în urma unei Hotărâri de Guvern prin care se acordau bani pentru amenajarea de terenuri de sport la sate. Clădirea cu vestiare şi terenul de sport cu instalaţie de nocturnă nu au fost niciodată recepţionate şi au ajuns pradă hoţilor.

"Pentru că cei doi paznici ai comunei nu pot să supravegheze în permanenţă baza sportivă, în urmă cu un an a fost furată de aici centrala termică. Atunci a fost montat un grilaj la uşă şi camere de supraveghere", Ruxandra Morar, reporter Digi24.

"De vină e şi conducerea pentră că trebuia să se ducă paznicii să mai dea câte o roată acolo, sau să fie un paznic acolo, să angajaze să nu se rupă. Daca tot s-a făcut, nu trebuia distrus", localnic.

Localnicii spun că terenul de sport nu era o necesasitate, mai ales că a fost construit la marginea comunei. Până acum, nimeni nu s-a folosit niciodată de baza sportivă şi asta în ciuda faptului că nici şcoala din comună nu are o sală de sport.

"A fost şi furată a fost şi vai de capul lor. A fost mult mai extins, dar au restrâns", localnic.

"Am băiatul dar este la liceu. (R: L-aţi auzit vreodată să meragă acolo la baza sportivă?) Deci de aici şi până acasă facem o oră pe jos este mult mai greu să coboare până aici", localnică.

Cu toate acestea, primarul comunei vrea să îi dea o utilitate, chiar dacă asta înseamnă să mai investească nişte bani în spaţiul care s-a degradat. Până acum a mai investit aproape 40.000 de lei în montarea de alarme, camere de supraveghere, geamuri şi grilaje la uşi.

"Am cumpărat, am aprovizionat cu materiale la sfârşitul lui 2015, factura se poate verifica e în 2015 .A fost cea mai mare greşeală că nu am avut amplasament în ală parte, că dacă ar fi fost amplasată lângă şcoală în centrul comunei, ar fi fost mult mai bine supravegheată şi asigurată. Aici vedeţi este o zonă unde urmează pădure, islaz",  Petre Iuga, primarul comunei Vârfuri. 

Baza sportivă din comuna Vârfuri a costat 500.000 de lei.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri