Copiii delincvenţi, lăsaţi în grija statului

Data publicării:
DELICVENTI BETA 280813

Cei mai mulţi dintre minorii la centrul din Ghimbav nu ştiu nici să scrie, nici să socotească. Ajunşi aici, copiii iau viaţa de la capăt: învaţă să se auto-gospodărească, se ocupă de cultivarea legumelor în grădina din curte, spală, calcă şi fac curat. Astfel, psihologii îmbină disciplina cu terapiile ocupaţionale şi cu alte tipuri de activităţi benefice.

Furturi, tâlhării sau chiar tentative de omor, sunt faptele comise de minorii care ajung la Ghimbav. Majoritatea provin din familii dezorganizate şi nu au avut niciun exemplu bun în viaţă, după care să se ghideze.

"Minorii sunt incluşi într-un program de consiliere juridică, având ca scop conştientizarea şi responsabilizarea, cu privire la consecinţele sărvărşirii de fapte penale. Avem întâlniri de preventie juridică", declară Roxana Boza, consilier juridic.

Din septembrie 2011, de când a fost inaugurat centrul şi până în prezent, 111 copii au ajuns aici. Din păcate, doar 13 au reuşit să se reintegreze în societate şi să nu recidiveze. Familiile joacă un rol important în ajutarea copiilor, însă în cele mai multe cazuri, acestea nu îşi asumă responsabilitatea asupra creşterii şi educării minorilor.

Pentru fiecare copil, ţinut în Centrul Copilului Delincvent, statul cheltuie, lunar, peste 2.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri