Sari la conținut

Dans şi voie bună ca în urmă cu 100 de ani

Peste 100 de dansatori din Argentina, Anglia, Bulgaria, Ucraina şi România şi-au dat întâlnire în Piaţa Sfatului din Braşov. Au avut alături o orchestră din Cehia.

"Acest tip de dans chiar îţi dă posibilitatea să improvizezi, eşti liber să vorbeşti în timp ce dansezi cu partenerul tău şi este interesant să petreci timpul liber în acest fel", spune un dansator.

Lucille şi Marcos dansează împreună de doi ani şi au câştigat numeroase titluri la competiţiile internaţionale.

"Este un dans de societate, care poate fi dansat de şi cu oameni din toată lumea, fără să cunoşti limba celuilalt, noi nu vorbim română, dar putem dansa împreună şi să ne distrăm", spune Lucille Pinteaux, dansator profesionist.

"Am auzit acum câteva zile că se organizează aici un festival şi am sărit în ultimul moment în maşină doar ca să ajung, să particip", spune un participant.

"Este atât de distractiv şi expresiv... Este amuzant fără să presupună seriozitate, o adevărată plăcere", spune alt dansator.

Lindy Hop este un stil de dans american care a aparut în New York, între anii 1920 și 1930, și a evoluat odată cu muzica jazz din acea vreme.

 "E o altă cultură şi încercăm să aducem şi partea asta, că ok, în România se dansează foarte multă salsa, tango şi alte dansuri de societate şi swing nu există", spune Steve Weigel - preşedintele Swing Dance Society.

Festivalul de la Braşov a fost organizat de o asociaţie care şi-a propus să readucă dansul în viaţa de zi cu zi a românilor.


Reporter: Sorina Secelean
Operator: George Oltean

Pe aceeași temă