Sari la conținut

Dinozaurii lui Moş Crăciun

Oraşul Râşnov s-a îmbrăcat şi în acest an de sărbătoare, însă pe lângă tradiţionalul brad, în orăşelul lui Moş Crăciun au apărut şi câteva personaje rupte din Jurassic Park

Noul decor a atras rapid atenţia trecătorilor care se opresc, fac fotografii sau chiar stau şi studiază exponatele preistorice.

Mulţi localnici sunt încântaţi de noii colegi ai lui Moş Crăciun, în timp ce alţii spun că amplasarea dinozaurilor în contextul sărbătorilor de iarnă e puţin deplasată.

" E ceva deosebit pentru copii în special, şi pentru mine. M-a lăsat surprins ", spune un localnic.

" Nu se încadrează în perioada Moş Crăciun şi dinozaurii ", adaugă un alt localnic.

Însă dinozaurii i-au inspirat pe unii comercianţi care s-au orientat rapid spre noile personaje şi au scos la vânzare magneţi de frigider ori diverse alte suveniruri cu dinozauri.

"Am încercat să facem şi câteva materiale promoţionale cu aceşti dinozauri să promovăm ce se va întâmpla la anu în aprilie. Un magnet de frigider este 5 lei ", susţine Bogdan Avram - comerciant.

Autorităţile spun că au adus dinozaurii în centrul oraşului ca să promoveze parcul tematic ce va fi deschis în luna aprilie.

"Da, sunt un fel de preview al parcului. Evident, nu am adus mai multe exemplare tocmai datorită faptului că erau greu de transportat şi unele dintre ele erau extrem de voluminoase. Cel mai mare are undeva la 10 metri. Celelalte sunt exponate mai mici ", povesteşte Adrian Veştea - primarul oraşului Râşnov. 

După sărbători, dinozaurii vor fi mutaţi în parcul de lângă cetate, acolo unde vor fi în total în jur de 60 de exponate în mărime naturală.

Reporter: Mirela Palcu / Operator: Zoltan Rapo