Sari la conținut

Drumul care nu a fost reabilitat niciodată. Este singura şosea care leagă localitatea Comandău de oraşul Covasna

Drumul până în Comandău, greu de parcurs şi vara, devine aproape imposibil de traversat iarna.

„Nu am reuşit să ajungem, drumul este destul de accidentat mai sus. Din păcate ne întoarcem acum", spune un turist care a vrut să ajungă până în Comandău.

Necazul este şi mai mare pentru proprietarii pensiunilor care au îndrăznit să pornească o afacere aici.

„E dificil. Lumea zice că atunci când ajunge aici după un drum aşa de rău, în mijlocul pădurii, ajunge în paradis", spune Terezia Kadar - administrator pensiune

Pentru că accesul în zonă este aproape imposibil, pârtia de schi este acum în paragină. Din iarna anului trecut singura pârtie de schi din Comandău a fost închisă şi asta pentru că firma care se ocupa de amenajarea pârtiei şi de întreţinerea telescaunului a dat faliment din cauza lipsei de turişti.

Localnicii se tem că în curând nu vor mai putea circula deloc pe acest drum.

„Am 24 de ani de când am o firmă în comună. Fac zilnic drumul acesta, dar ce este acum nu se poate explica", spune un localnic nemulţumit.

Drumul de pământ nu a fost asfaltat niciodată, deşi aproape toţi primarii comunei au cerut de-a lungul timpului bani de la consiliul judeţean.

„S-au şi făcut proiecte şi am avut şi promisiuni, dar transportul de material lemnos este destul de greu, câteodată transportă şi câte 40 de tone. Ar fi o investiţie foarte mare şi nimeni nu este interesat să facă acest drum", a declarat Janos Oprea - viceprimar Comandău

Drumul lăsat de izbelişte de autorităţi este singura şosea care leagă localitatea Comandău de oraşul Covasna.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Răzvan Rădache