Echitaţia, sport şi relaxare

Data publicării:
ECHITATIE

Paula are un loc de muncă solicitant şi stresant, iar ca să se relaxeze, a început să practice echitaţia. E la a opta şedinţă şi e hotărâtă să continue.

"Mi se pare că este cel mai complex sport. Să comunici cu calul şi să faci şi efort fizic în acelaşi timp", spune Paula Hâsa.

Înainte să mergeţi să luaţi lecţii de călărie trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de o pereche de pantaoni dintr-un material mai dur, cizme din piele, o vesta mulată şi o cască de protecţie. Pentru începători, reprezentanţii centrelor ecvestre vă recomandă cai mai blânzi.

Cei care nu au curaj să călărească se pot plimba cu trăsurile trase de cai lipițani. La centrele de echitaţie din Poiana Braşov sau Râşnov mai mulţi armăsari lipiţani aşteaptă să fie înhămaţi la trăsură şi să plimbe turiştii on şi off road.

Cai lipițani sunt faimoși în întreaga Europă, mai ales în țări ce au făcut parte din fostul imperiu habsburgic și mai apoi austro/ungar. Sunt denumiți balerinii cailor și sunt vedetele școli de călărie spaniolă de la Viena. Și tot de la Viena a venit moda ca nobili să se plimbe în trăsuri trase de superbele cabaline.

O plimbare cu trăsura trasă de patru armăsari lipiţani costă 300 de lei pentru opt persoane. Traseul durează 45 de minute, iar peisajul de care veţi avea parte este absolut fabulos. 

Pe lângã plimbãrile cu trãsura, o adevãratã plãcere este cãlãria. Dacã vreţi sã vã faceţi un sejur activ, puteţi merge la parcurile de aventurã amenajate prin pãdure.

Reporter: Ioana Mihai - Operator: Zoltan Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri