Explozie la un bloc din cartierul Florilor. O femeie de 54 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe 25% din suprafaţa corpului

Data publicării:
EXPLOZIE BUTELIE

O bubuitură puternică a trezit în această dimineaţă zeci de locuitori ai unui bloc din cartierul Florilor. Explozia s-a produs la etajul patru al unui bloc în garsoniera unei femei de 54 de ani.

" Am sărit din pat, nici nu ne-am spălat pe loc, nici nu ne-am băut cafeaua. Efectiv a sărit în aer. Vecinii de la etajul patru au spus că au mirosit de ieri gaz, au simţit mirosul", spun un locatar.

" Eram la o vecină şi m-am speriat. Am luat pe vecina în braţe şi ne-am speriat, am ţipat, am luat apă cu zahăr, o pastilă de inimă, am crezut că e cutremur", spune o femeie.

De doi ani, femeia locuia cu chirie în această garsonieră, neracordată la reţeaua de gaze, astfel că singura sursă de gaz din casă era o butelie, cel mai probabil montată necorespunzător, pentru că în această dimineaţă, în momentul în care a aprins lumina, totul a sărit în aer. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât bucăţi din fereastra de la garsoniera femeii au fost aruncate la 100 de metri de imobil.

În urma exploziei hainele femeii au fost cuprinse de flăcări iar aceasta a suferit mai multe arsuri.

"A fost adusă prezentă, conştientă cu arsuri pe 25% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene şi se află internată pe secţia de terapie intensivă pentru îngrijiri ulterioare", a declarat Mihaela Suciu - medic Unitatea de Primiri Urgenţe Braşov. 

După primele verificări făcute de pompierii sosiţi la faţa locului, explozia s-a produs în urma acumulării de gaze.

"Practic a fost o acumulare de gaz de la o instalaţie improvizată cu butelie de aragaz. S-a produs amestecul exploziv şi în momentul aprinderii instalaţiei electrice s-a produs şi explozia de la scânteia produsă pe întrerupător", a declarat colonelul Viorel Măzărel - comandant Detaşament 2 Pompieri Braşov. 

Explozia a fost atât de puternică încât ferestrele şi uşile altor 11 locuinţe au fost sparte şi smulse din balamale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri