Sari la conținut

Gratuit pentru biciclete

Cursele gratuite pentru transportul bicicletelor pleacă din Braşov, sâmbăta şi duminica, între orele 15:00 şi 17:00. Bicicliştii trebuie să vină în staţie cu 15 minute înainte de ora fixată pentru plecarea autobuzului. Îşi lasă vehiculele în remorcă şi urcă în staţiune cu autobuzul.

„Regia de transport din Braşov duce câte cinci, şase, şapte, opt biciclete, de trei ori pe zi, sâmbătă şi duminică. Posesorii urcă cu autobuzul şi îşi pot recupera bicicletele în staţia din Poiana Braşov",Claudiu Loghin, reporter Digi24.

„E naşpa să urci pe jos, adică vrei să te dai mai multe ture şi să le urci pe jos e ... cam slăbeşti prea mult, după aia", biciclist.

„Ajungem mult mai repede şi ne distrăm mai mult, adică nu obosim până ajungem acolo", biciclistă.

„Ni se pare foarte fain că oamenii de acolo, de la RAT s-au aplecat asupra bicicliştilor şi că vor să facă o treabă pentru comunitate", biciclist.

„Aceasta fiind o soluţie experimentală, temporară, pentru trei luni de zile, în funcţie de succesul de care se va bucura, se va face o analiză şi va fi menţinută sau va fi modificată, în funcţie şi de feed back-ul pe care îl primim de la biciclişti", Silviu Ştefan, purtător de cuvânt RAT Braşov. 

Costul unei călătorii cu autobuzul din Braşov în Poiana Braşov este de 5 lei, pentru orice pasager. Amatorii plimbărilor cu bicicleta au la dispoziţie trasee asfaltate sau pietruite, de toate dificultăţile - în interiorul staţiunii sau spre Râşnov ori Braşov.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea