O performanţă pentru istorie

Data publicării:
PATINATOARE

La Lillehammer Mihaela a reuşit o performanţă incredibilă dacă luăm în considerare faptul că Federaţia Română de Patinaj practic nu există, iar în România nu există nicio arenă unde să se poată pregăti pentru probele de viteză. Cu toate acestea, munca de 8 ani a fost recompensată în Norvegia cu o medlie Olimpică.

"Îmi doream foarte mult asta, ştiam că competiţia este foarte grea dar prin dorinţă şi prin muncă am reuşit", Mihaela Hogaş - patinatoare de viteză. 

Văzut prin ochii antrenorului, secretul acestei performanţe este legat de sacrificiul arătat de tânăra patinatoare de-a lungul anilor.

"Vă gândiţi că se poate întâmpla orice prin muncă, motivaţiie sacrificii pentru că au fost foarte multe. Colegii ei mergeau în concediu iar ea era la antremanet. Este singura sportivă ce nu a lipsit o zi de la antrenament. Pe toată perioada de pregătire de 8 ani nu a lipsit o zi de la antrenament. Şi aici a făcut diferenţa", Bogdan Stănescu - antrenor patinaj de viteză. 

Jocurile Olimpice din 2018 de la Pyeongchang reprezintă de acum următorul obiectiv pentru tânăra din Braşov iar alături de antrenorul său speră să ajungă cât mai repede la brameul ce îi va asigura biletele pentru Coreea de Sud.

"Medalia asta mi-a dat încredere şi mi-a dat forţă de muncă, iar acum mai am doi ani până la următoarea olimpiadă de seniori din Coreea timp în care o să mă antrenez şi mai mult şi voi face mult mai multe sacrificii", Mihaela Hogaş - patinatoare de viteză. 

Pentru a realiza baremul pentru Jocurile Olimpice din 2018 în proba de 500 de metri, Mihaela Hogaş trebuie să realizeze un timp de 39,6, cel mai bun rezultat al ei fiind acum în jurul valorii de 41 de secunde.

Redactor: Adrian Susanu
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri