Sari la conținut

Primele fragmente ale planorului, coborâte

Intervenţia a început la primele ore ale dimineţii. Până acum, din cauza vremii nefavorabile, resturile epavei descoperite în urmă cu două săptămâni nu au putut fi transportate.

"După cum vedeţi este zăpadă, a nins, stratul de zăpadă este la 10-15 centrimetri - ceaţă", spune Răzvan Stângaciu - salvator montan.

"Oamenii pe care i-am avut la post, au venit, s-au prezentat aici, au descoperit locul, au asigurat zona. Cinci oameni de la postul montan Postăvarul şi încă zece de la celelalte posturi", spune plt. major Marius Vlad - şef post Jandarmi Postăvarul.

"Epava a fost făcută bucăţi în urma impactului, dar vom face tot posibilul ca să găsim cauzele producerii accidentului. Va fi dusă la Bucureşti, la sediul nostru, la Aeroportul Băneasa şi va fi analizată de experţii noştri", spune Cristian Tecuceanu - şef Serviciu Investigaţii în cadrul CIAS.

Epava planorului cântăreşte peste trei sute de kilograme, o greutate mult prea mare pentru elicopterul venit să preia rămăşiţele aparatului de zbor.

Aşa că doar o parte din epavă a ajuns în Capitală, urmând ca restul fragmentelor să fie recuperate săptâmână viitoare, dacă vremea va permite acest lucru.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Alex Apetroae