Sari la conținut

Şapte infochioşcuri din Sinaia stau nefolosite din 2014

Infochioşcurile de aproape 10.000 de lei au fost puse pe străzi acum doi ani, ca parte dintr-un proiect de infrastructură mai mare. Cu 20 de milioane de euro, autorităţile locale au reparat trotuare, au construit sensuri giratorii şi au amenajat în mijlocul lor fântâni arteziene. Dar cabinele care seamănă perfect cu cele telefonice londoneze au rămas de-atunci nefolosite.

"Cabinele au fost amplasate în zone pietonale intens circulate din centrul municipiului Sinaia. Ele sunt în prezent închise, iar singura dotare este un bec în tavan", Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov. 

Şi turiştii, şi localnicii deopotrivă fac aceeaşi confuzie.

"Nu le-au dat drumul pentru că, la un moment dat, a venit dispoziţia: domnule, degeaba pui, că toată lumea este cu telefonie mobilă. Şi atunci nu ştiu ce se întâmplă cu ele", spune un localnic.

"Dacă s-a vrut să se facă un bine, trebuie să meargă până la sfârşit. Cineva le-a pus cu un scop", spune un turist.

"Ele vor avea ca utilitate acces la internet pentru turişti şi localnici, vor fi folosite în regim tip bibliotecă, poţi lua împrumut o carte şi aduce în locul ei altă carte şi mai pot fi folosite ca puncte de informare turistică. Vom pune materiale de informare", Mădălina Roşu, purtător de cuvânt Primăria Sinaia.

În vara trecută, un copil de patru ani a rămas blocat într-un asemenea infochioşc din Sinaia. A fost nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru ca acesta să fie scos din cabină. Acum, cabinele sunt încuiate.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alex Apetroae