Şcolile vor fi pe linia întâi în lupta anticorupţie

Data publicării:
SCOALA MITA

Inspectoratul şcolar i-a convocat pe toţi directorii de şcoli din judeţ pentru a-i informa cu privire la noile măsuri anticorupţie care trebuie să fie luate în şcoli. În perioada următoare pe site-urile unităților de învățământ vor fi afișate principiile anticorupție. În plus, vom putea vedea si cum sunt notați elevii și mai ales cum sunt cheltuiți banii în școli și pentru ce achiziții.

Maria Drinovan, director la Colegiul pentru Agricultură si Industrie Alimentară Ţara Bârsei afirmă faptul că: ”Sunt câteva măsuri, în primul rând la transparența în decizii și la cheltuirea banilor, pt că noi primim fonduri de la stat.” 

Majoritatea cadrelor didactice văd cu ochi buni întocmirea planurilor anticorupție. Cazul învățătoarei de la Școala Generală Nr. 10, din capitală, a fost subiectul principal din cancelarii la începutul anului.

”Ca în fiecare pădure mai sunt și uscături. În orice domeniu se poate întâmpla, cazul este chiar izolat, nu este un fenomen general”, a declarat Ana Mihalca, profesor. 

Profesorii susţin că în ultimii ani nu au fost înregistrate cazuri de corupţie la Braşov.

”Ține de fiecare să apară astfel de incidente, depinde de moralitatea fiecărui profesor, iar problemele financiare și sociale sunt secundare”, susține Flavius Foica, profesor.

”Este utilă o astfel de strategie, că nu au fost cazuri de acest tip în Brașov și în școala noastră", afirmă Victoria Codruș, profesor. 

Odată elaborate aceste planuri, în toate şcolile se vor reuni consiliile de administraţie pentru a aproba planurile. Totodată, în unităţile şcolare vor ajunge procurorii anticorupţie care le vor prezenta, atât profesorilor, cât şi elevilor riscurile la care se expun dacă dau sau primesc mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri