Sari la conținut

Sibiul se pregătește de Romaniacs

Așa cum ne-a obișnuit, competiția de la Sibiu pregătește și anul acesta o serie de nume mari ale sportului cu motor, ce vor lua startul pe traseele pregătite din timp. Printre riderii care revin în România să își depășească limitele îi găsim și în acest an pe: Jonny Walker, Graham Jarvis, Alfredo Gomez, Wade Young și Paul Bolton.

Există patru tipuri de trasee, împărțite în funcție de gradul de dificultate în patru clase: Iron, Bronze, Silver și Gold. La clasa Gold, cel mai dur traseu, sunt pe lista de înscriși câțiva rideri tineri dornici să se afirme în Carpați. Printre aceștia se numără Manuel Lettenbichler, fiul lui Andreas Lettenbichler (câștigătorul din 2009), cotat cu mari șanse pentru un loc în primii zece. Marea Britanie este țara cu cei mai mulți rideri înscriși în competiția sibiană.

Peste 100 dintre concurenți provin din această țară. Cap de listă sunt Jonny Walker, Graham Jarvis și Paul Bolton. Walker, cel care în 2014 la 23 de ani devenea cel mai tânăr câștigător al clasei Gold și care și-a apărat titlul anul trecut, vine în România după o accidentare care l-a împiedicat să concureze în prima parte a sezonului. Graham Jarvis este în continuare considerat „Regele Carpaților", datorită celor patru titluri obținute de-a lungul anilor, iar după lupta cu Walker pierdută anul trecut chiar pe ultimii kilometri ai raliului, acum își dorește victoria.

Zsolt Varga și Ervin Kovacs sunt riderii români înscriși la clasa Gold. În 2014 Zsolt s-a clasat pe locul 11 la clasa Silver și este una dintre tinerele speranțe ale hard-enduro-ului românesc, iar Ervin a mai terminat raliul la clasa Pro, însă, din pricina unei accidentări la mâna dreaptă, a absentat de la ultimele ediții. Emanuel Gyenes, singurul rider care a terminat toate cele 12 ediții desfășurate până în prezent, va concura la clasa Silver, sătmăreanul fiind mai focusat acum pe rally-raid decât pe hard-enduro.

Ca în fiecare an, pe listele de participanți la Romaniacs apar și concurenți mai puțin obișnuiți. Printre riderii care vor ajunge în Sibiu să își depășească limitele se află anul acesta și Lorenzo Quinn, un sculptor italian și unul dintre fiii lui Anthony Quinn, care va concura pe traseul clasei Bronze. Cel mai vârstnic concurent din această ediție a Romaniacs este John Trevor, din Marea Britanie. La 69 de ani, el va rula pe traseul clasei Iron.