Sari la conținut

Sute de braşoveni alături de familia Bodnariu

"Români din toate ţările, uniţi-vă!" sau „Norvegia, redă copiii familiilor!" sunt doar câteva dintre mesajele cu care au stat în mâna sutele de persoane adunate la mitingul din centrul oraşului. Deşi a fost un miting paşnic, în sufletul fiecărui părinte prezent la protest a fost o urmă de revoltă faţă de măsura luată de autorităţile din Norvegia.

„Familie Bodnariu nu i s-a făcut nici măcar o anchetă socială şi nu trebuia să îi ia direct copiii, deci fără să ancheteze şi cred că este un abuz lucrul acesta", spune un susţinător.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că au fost luaţi copiii din familie şi au fost cinci copii împărţiţi în trei locuri diferite, ceea ce mi se pare un lucru foarte grav", spune alt susţinător.

„Îngrozitor! Şi eu am un copil este mare acum are 17 ani, dar mă gândeam dacă l-ar fi luat din familia mea chiar ar fi fost tragic. Şi din cauza asta nu sunt de acord cu asta", spune un braşovean.

Acţiunea de susţinere a familie Bodnariu a cărei copii au fost preluaţi de autorităţile de stat din Norvegia în urmă cu câteva săptămâni a fost organizat la iniţiativa unor asociaţii creştine din oraş.

„Cerem în mod explicit redarea copiilor în sânul familiei. Nu suntem de acord cu un compromis propus de Ministerul Afacerilor de Externe, respectiv redarea copiilor în familia extinsă din România. Credem că în cazul acesta războiul acesta este pierdut, Branetvernet va continua să facă aceleaşi abuzuri ca şi până acum", Sorin Prodan, reprezentant Asociaţia Creştină "Strigătul Inimii" Europa.

Familia Bodnariu din Norvegia şi-a pierdut cei cinci copii în luna decembrie a anului trecut, după ce autorităţile norvegiene au luat copiii în custodie pe motiv de violenţă fizică.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea