Sari la conținut

Blocuri în pericol de demolare, în cartierul clujean Bună Ziua

Prefectura Cluj solicită instanţei anularea autorizaţiilor de construcţie, oprirea lucrărilor, precum şi demolarea imobilelor.

Proiectul imobiliar de pe strada Măceşului, cu 9 blocuri cu 5 sau chiar 10 etaje construite într-o zonă de case, a stârnit nemulţumire printre locuitorii din zonă.

Petiţia înaintată autorităţilor locale, protestele şi chiar studiile de circulaţie realizate de ei, au făcut ca Prefectura Cluj să verifice din nou toate actele şi, ulterior, să solicite instanţei anularea autorizaţiilor eliberate în 2008 de Primăria Cluj-Napoca. Au fost solicitate, de asemenea, oprirea lucrărilor şi, în premieră, demolarea construcţiilor.

„Am constatat că acolo era un spaţiu verde, căruia i s-a transformat regimul de utilizare, respectiv regimul de înălţime, procentul de ocupare al terenului. Infrastructura de acolo nu era dimensionată nici ca şi cale de acces. Este o alee şi echipamentele care deservesc utilităţile sunt subdimensionate”, a explicat Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj.

Autorităţile locale, cele care au eliberat autorizaţiile de construcţie, susţin că investitorul se află în legalitate.

„Din punct de vedere legal, lucrurile arată bine pe hârtie. Să vedem în instanţă, pentru că eu sunt de partea oamenilor, pentru că am această problemă în Cluj cu documente care arată perfect din punct de vedere legal pe hârtie, dar afectează calitatea spaţiului urban. Aici va fi probabil un proces în instanţă şi sper să câştige”, a declarat primarul Emil Boc, luna trecută.

Contactat de reporterii Digi24 Cluj-Napoca, constructorul ansambului imobiliar de pe strada Măceşului nu a dorit să facă nicio declaraţie cu privire la acţiunea Prefecturii. Instanţa urmează să stabilească în zilele următoare dacă lucrările vor fi oprite pe durata procesului.