Moții salvatori, cetățeni de onoare ai Clujului

Data publicării:
motii salvatori v2

ACTUALIZARE: Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu și Gheorghe Trif vor deveni astăzi cetăţeni de onoare ai Clujului, în cadrul unei ceremonii, care va avea loc de la ora 15.00, la sediul Consiliului Judeţean.

Consilierii județeni au votat în unanimitate pentru ca sătenii din comuna Horea să primească aceste distincții, ca semn de recunoştinţă față de curajul lor, în timpul acțiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni.

Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea și Gheorghe Trif vor primi câte o diplomă și însemnele județului Cluj. Premierea ar putea să aibă loc chiar în Munţii Apuseni.

"Partea festivă se va fixa într-o dată anume şi eu mă gândeam să o fac acolo, chiar în zona munţilor sigur ori la Beliş, poate chiar în comuna Horea", a spus Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Consilierii judeţeni s-au criticat însă reciproc pentru modul în care a decurs operaţiunea de salvare din Munţii Apuseni.

"Dacă dumneavoastră credeţi că tragedia provocată de moartea altor doi oameni vă disculpă în totalitate prin acordarea unor titluri, vă înşelaţi amarnic", a spus Alexandru Coroian, consilier judeţean.

Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea și Gheorghe Trif au primit, la sfârşitul săptămânii trecute, Crucea Arhiepiscopală, cea mai înaltă distincţie acordată de Arhiepiscopia din Alba Iulia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri