Registru de biciclete furate

Data publicării:
bicilisti

Clujeanul Tudor Covaciu, unul dintre iniţiatorii Registrului Naţional de Biciclete, a investit câteva mii de euro pentru dezvoltarea site-ului. Practic, un loc în care bicicletele sunt înregistrate gratuit împreună cu datele proprietarului, iar în cazul unui furt, întreaga comunitate poate ajuta la găsirea bicicletei.

"Registrul de biciclete în primul rând vrem să fie la nivel național. Este nevoie de el pentru că se fură foarte multe biciclete. Mulți prieteni și cunoștințe au rămas fără biciclete. Foarte puțini le-au recuperat", spune Tudor Covaciu.

Peste 3.000 de proprietari din toată ţara s-au înregistrat deja pe internet, în speranţa că îşi vor găsi mai repede bicicletele, în cazul în care acestea vor fi furate. Inițiativa este încurajată de toate cluburile de cicloturism din țară.

"În 2010 s-a furat și bicicleta mea și bicicleta soției. Nu le-am mai recuperat și în lipsa unui registru ori a unei evidențe este și destul de greu. Dacă hoțul o duce în altă localitate ori o modifică, va fi greu de recunoscut", a declarat Radu Mititeanu, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Napoca.

Bicicliştii clujeni cred că noua bază de date trebuie pusă şi la dispoziţia poliţiştilor.

Statisticile poliţiei clujene arată că, în prima jumătate a acestui an, în județul Cluj au fost furate 250 de biciclete. Doar 72 dintre acestea au fost recuperate şi numai 43 de hoţi au fost identificaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri