Sari la conținut

Studenţii caută internship-uri plătite

Intern în cadrul unei companii importante, un salariu pe măsură şi un loc de muncă asigurat la finalul internship-ului. Este visul oricărui student. Cei mai mulţi tineri aflaţi pe băncile facultăţilor nici nu mai vor să audă de clasica ucenicie.

"Sunt în anul III şi am venit pentru un internship. Vreau să fac practică la ei, pentru că, pe viitor, sper să mă angajez la aceeaşi firmă", a spus unul studenții prezenți la târg.

Un post de intern se obţine mai uşor decât un loc de muncă. Firmele îi preferă pe studenţii fără experienţă, pentru că pot să îi formeze în cadrul companiei.

"Nu ne aşteptăm să cunoască foarte multe, chiar pe asta se bazează şi programul de intership: pe o experienţă e-learning. Îi luăm de la zero, chiar dacă repetăm ce au făcut în facultate, dar ideea e să punem bazele pentru un viitor softwear enginer", a precizat Ionuţ Balaş, reprezentantul unei firme IT.

"Este un program plătit, cu posibilitate de angajare ulterior. Oferim 20 de poziţii deschise pe .net, Java, business şi testing", a precizat Simona Andronache, reprezentanta unei companii tot din domeniul IT.

Studenţii pot obţine salarii care ajung până la jumătate din leafa unui angajat începător din cadrul companiei.