Sari la conținut

Angajaţi ai CEO, în greva foamei. Ei au protestat faţă de măsurile luate de administraţie

Angajați ai Complexului Energetic Oltenia au intrat ieri în greva foamei. Ei au protestat față de discriminarea pe care o face administrația, de a acorda anumite prime numai angajaților care fac parte din sindicatele semnatare ale acordului de muncă pe anul 2015. Este vorba de un lider de sindicat, un electrician și un brigadier. Ei vor să rămână în greva foamei până când contractul colectiv de muncă va fi semnat. Acesta a expirat pe 19 februarie, iar dacă nu va fi semnat, minerii și energeticienii pierd anumite prime și sporuri

Hotărârea administraţiei Complexului Energetic de a acorda prime de 8 martie numai femeilor din anumite sindicate, i-a făcut pe salariaţi să recurgă la această formă extremă de protest.

Liderii de sindicat au sesizat Consiliul Naţional pentru Prevenirea Discriminării. Managerul Laurenţiu Ciurel a mai fost sancţionat pentru discriminare, cu 2.000 de lei, deoarece anul trecut nu a acordat primele pentru sărbători, în valoare de câte 1.000 de lei, pentru 20 de lideri de sindicat.

Administraţia i-a chemat pe liderii de sindicat, din nou, la negocieri. Oamenii spun însă, că nu vor accepta nicio reducere salarială. Dacă nici de această dată nu se vor înţelege, protestele vor continua.