Sari la conținut
News Alert

Expoziţie de statui vii în parcul “Nicolae Romanescu”

Statuile au prins viaţă sâmbătă seara la Craiova. O trupă de teatru a organizat în cel mai mare parc din oraş o expoziţie de statui vii. Costumaţi cum se cuvine, tinerii nici măcar nu au clipit pentru a-şi juca rolurile cât mai bine, iar trecătorii, la o primă vedere au crezut că au de a face cu nişte construcţii din piatră.

Şapte tineri ai trupei de teatru amatori Face Act din Craiova au atras în jurul lor zeci de curioşi.

''Foarte reuşite. Chiar mă uitam, chiar nu mişcă deloc.'', a spus un trecător.

Trupa Face Act este formată din tinerii studenţi ai Universităţii din Craiova. Deşi nu sunt studenţi la teatru, tinerii au dat dovadă de talent actoricesc .

''Trebuie să recunosc că nu e deloc uşor pentru că trebuie să stai minute în şir în aceeaşi poziţie şi să nu răspunzi publicului, indiferent de ceea ce ar spune sau de gesturile pe care le-ar face.'', a spus Ştefania Cogeţeanu, actor amator.

''Ne dorim să promovăm foarte mult cultura în comunitatea noastră, să demonstrăm că tinerii se implică activ în toate activităţile culturale ale oraşului nostru.'', a precizat Mirela Găman, coordonatoarea trupei Face Act.

Aceasta este a doua expoziţie de statui vii organizată de Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. Activitatea face parte din calendarul pus la punct de autorităţi pentru a câştiga titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.