Sari la conținut

Iarna a revenit în forţă

Ninge în Craiova de aproape două zile, cu perioade scurte de pauză. Zăpada, care depăşeşte chiar 20 de cm, încurcă o parte din şoferi, dar sunt afectaţi şi pietonii. Dacă pe marile bulevarde, maşinile de deszăpezire şi-au făcut treaba, între blocuri, pe arterele mici, utilajele nu au prea ajuns.  

Ziua a început cu probleme pentru şoferii din Craiova. Încă de la prima oră s-au luptat cu nămeţii pentru a scoate maşinile la lumină, iar alţii au făcut potecă până în stradă. Pe arterele principale, autorităţile au împrăştiat nisip şi sare. Cu toate acestea, oamenii sunt în continuare nemulţumiţi.

Şi dacă pe arterele principale s-a intervenit, între blocuri, zăpada e la ea acasă.

Municipalitatea susţine că s-a intervenit pe drumurile principale în special pentru a înlesni circulaţia.

„Se circulă foarte bine în Craiova, în aceste zile. Desigur că în anumite zone de periferie sunt încă alei private, iar cetăţenii de acolo nu înţeleg că dacă nu vor fi donate aceste alei private către municipalitate nu vor putea niciodată să beneficieze de niciun fel de servicii de la primariei”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Pe străzile din Craiova au fost împrăștiate 892 tone de sare, 76 tone de nisip și 4,5 tone clorură de calciu. Numărul maşinilor folosite pentru deszăpezire a fost inițial de 39, dar a ajuns la 58, pe fondul căderii masive de zăpadă, dar și a vântului care a îngreunat acțiunea utilajelor.