Lanţ uman pentru pârtia Transalpina din judeţul Vâlcea

Data publicării:
020913 PARTIE

Protest inedit pe pârtia Transalpina din Vâlcea. Aproximativ 500 de turişti şi localnici şi-au pus schiurile şi au format un mare lanţ uman, nemultumiţi de decizia Guvernului de a sista lucrările de finalizare a pârtiei. Printre cei prezenţi la evenimentul care a avut loc sâmbătă s-a numărat si fostul ministru al Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea.  

Pasionaţii de schi au venit în jurul orei 12:00 pe pârtia Transalpina de lângă Voineasa. Oamenii au dorit să atragă atenţia într-un mod inedit - pe schiuri, vara - asupra deciziei actualului Guvern de a sista lucrările la pârtie.

În cazul în care Guvernul nu va aloca bani pentru finalizarea lucrărilor, astfel încât pârtia să fie gata până la începutul acestei ierni, organizatorii protestului de sâmbătă vor mai apela la astfel de acţiuni şi în perioada următoare.

„Deja de două luni se strâng semnături. Până acum s-au strâns vreo 2.800 de semnături. Acţiunea cu semnăturile continuă şi vom merge să le depunem, alăturat unui memoriu, la Guvern, la minister”, a spus Denisa Pirneam, organizator

Şi autorităţile locale sunt solidare cu protestatarii.

„Susţin această formă de acţiune, această formă de protest şi încercăm, prin toate modalităţile posibile, să atragem atenţia asupra acestui loc, care are un potenţial extraordinar din punct de vedere turistic şi nu numai”, a precizat Geani Man, viceprimar Voineasa

Printre cei prezenţi la eveniment a fost şi Elena Udrea, fostul ministru al Turismului şi Dezvoltării. Aceasta a ajuns mai târziu pe pârtie, dar s-a declarat solidară cu iubitorii de schi.

„Eu am făcut şi un plan şi se numeşte planul „mură-n gură”. Adică nu doar spun celor de la guvernare de azi: terminaţi ce am început, pentru că este nevoie de proiect, ci spun şi cum trebuie făcut. Să se aloce fonduri pentru a se finaliza acest proiect”, a spus Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului

Pârtia Transalpina este cea mai modernă din România, iar costurile proiectului se ridică la aproape 35 de milioane de euro. Lucrările pentru dezvoltarea acesteia au început în septembrie 2011. Deşi proiectul este finalizat în proporţie de 92% şi a atras câteva zeci de mii de români în sezonul 2012-2013, lucrările au fost oprite în luna iunie a acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri