MEHEDINŢI. Încă o acuzaţie în cazul fiicei lui Adrian Duicu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi

Data publicării:
070715 fata duicu

O nouă acuzaţie în dosarul de fraudare a examenului de bacalaureat în care este implicată fiica lui Adrian Duicu, fostul şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Adolescenta e bănuită că ar fi primit la telefon răspunsurile, iar procurorii fac cercetări şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat. În plus, vin cu lămuriri legate de percheziţia la care a fost supusă Adina Duicu: "Nu s-a găsit nimic, pentru că telefonul folosit pentru a trişa fusese deja recuperat de poliţişti", spun anchetatorii.

Acuzaţia de "constituire a unui grup infracţional organizat" presupune faptul că cel puţin trei persoane au acţionat împreună, pentru a comite o infracţiune. Cu alte cuvinte, pe lângă Adina Duicu şi persoana care i-ar fi dictat la telefon rezolvările la proba de chimie a Bacalureatului, ar mai fi fost în acest dosar, implicată cel puţin o altă persoană, despre care procurorii nu au dorit să dea detalii în acest moment. În schimb, anchetatorii explică faptul de ce nu s-a găsit nimic asupra fiicei lui Adrian Duicu, în momentul percheziţiei.

Procurorii mehedinţeni au ridicat înregistrările din timpul probelor de la Bacalaureat de la un alt liceu din judeţ, tot sub suspiciunea de fraudare a examenului maturităţii, dar şi a evaluării naţionale. Cu toate acestea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că nu ştiu de vreun caz concret de fraudare.

În cazul fiicei lui Adrian Duicu, există şi un dosar pentru ultraj, după ce mama şi sora Adinei Duicu i-ar fi agresat pe poliţişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri