Se caută specialişti în minerit. Afacerişti din America de Sud au venit în Oltenia, pentru a studia piaţa 

Data publicării:
300813 se cauta mineri

Oamenii de afaceri din America de Sud caută specialişti în minerit în Oltenia. Astăzi, preşedintele Camerei Bilaterale de Comerţ Peru - România s-a întâlnit cu reprezentanţii companiilor din zona noastră, pentru a testa piaţa. Peruanii doresc să cumpere tehnologie şi forţa de muncă specializată, pentru care au alocat deja un buget de 10 miliarde de dolari.

Mai mulţi oameni de afaceri din America de Sud au venit în Oltenia, pentru a studia piaţa de minerit, dar şi pentru a încheia parteneriate în vederea achiziţionării de utilaje. Cum în Peru sunt peste 500 de centre de exploatare minieră, ei au nevoie de ingineri specialişti pe care îi plătesc cu până la 5.000 de dolari.

„Avem producţie şi exploatare de aur, argint, fier, zinc, aproape toate metalele. Este sectorul care, la ora actuală, are cerere foarte mare de specialişti, deci, dacă ar fi posibil să vină ingineri cu experienţă în sectorul de minerit din România, sunt bineveniţi”, a spus Eduardo Samaniego, preşedintele Camerei Bilaterale de Comerţ Peru – România.

Oamenii de afaceri din Peru sunt interesaţi şi de utilaje agricole, iar producătorii autohtoni sunt nerăbdători să colaboreze cu firmele din America de Sud.

"Întrunirea cu reprezentanţii din Peru sperăm să se concretizeze într-o colaborare pe parte de tractoare de mic litraj şi de putere mică şi medie şi pe maşini agricole", spune Gheorghe Pufulete, director vânzări fabrică de tractoare din Craiova.

"Sunt perspective pentru a se deschide un Romanian Business Center în Lima. Deci ăsta este scopul nostru final, de a duce tehnologia românească know-how acolo", a precizat Nicolaie Trifan, preşedintele unei companii private din Bucureşti.

În luna martie a acestui an a fost semnat un acord comercial între Uniunea Europeană şi Peru. Conform acestuia, produsele industriale din Uniune vor fi scutite de la plata taxelor vamale la intrarea pe teritoriul vamal al Republicii Peru, iar la alte produse, taxele vamale au fost reduse în mod substanţial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri