Sari la conținut

Testare gratuită pentru copiii cu deficienţe posturale

70 la sută dintre copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani suferă de modificări ale coloanei vertebrale, adică scolioze sau cifoze. În acest sens, la Craiova, a avut loc zilele trecute o campanie gratuită de depistare a acestor deficiente. Specialiştii în domeniu au făcut recomandări medicale şi au dat sfaturi părinţilor ai căror copii au fost depistaţi cu astfel de probleme.

Testarea a început prin fotografierea copilului din faţă, profil stânga şi dreapta, dar şi din spate. Practic au fost făcute patru fotografii care au fost introduse ulterior într-un soft, pentru înregistrarea datelor şi efectuarea analizei comparative. Mulţi dintre copiii testaţi au probleme.

Testarea a fost gratuită, un motiv în plus pentru care părinţii celor mici au venit în număr destul de mare.

“Acest proiect a plecat de la ideea că foarte mulţi copii în ziua de astăzi au probleme de postură. În aceste activităţi există mai mulţi parteneri care vin cu soluţii pentru problemele copiilor, parteneri care susţin cauzele unor copii“, a spus Ana Cruceru, organizator.

Organizatorii au demarat această campanie după ce o statistică a arătat că în România, în prezent, 70% dintre copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani au deficiente ale coloanei vertebrale.

Pe aceeași temă