Sari la conținut

Gala viitorilor fotbalişti ai Galaţiului

Peste o sută dintre cei mai talentaţi juniori gălăţeni au primit diplome de onoare pentru merite sportive în acest sezon.

Petru Trifan - organizator, preşedintele Fundaţiei „Aproape de Oameni": "Privind chipul copiilor, se vede că acţiunea este extrem de bine primită de către ei. Şi nu mai de către ei. Sunt enorm de mulţi părinţi care au venit şi am stat de vorbă cu o parte dintre ei şi sunt chiar foarte mulţumiţi de iniţiativa pe care am avut-o noi".

Aurică Drăgan - director Centrul de Copii şi Juniori FC Oţelul: "Nu ştiam cum o să iasă, acum se pare că, după ce am văzut, vom găsi şi îmbunătăţiri la această acţiune, însă este ceva unic, vă spun de pe acum. Nu s-a întâmplat niciodată să vină toţi copiii, uitaţi părinţii, a fost plină Sala Sporturilor, un lucru deosebit".

Organizatorii vor să transforme acţiunea într-o tradiţie la Galaţi. Participanţii spun că astfel de gale au darul de a-i motiva pe viitorii fotbalişti ai Galaţiului.

Aurică Drăgan - director Centrul de Copii şi Juniori FC Oţelul: "Acum totul este materialul uman... ce facem cu aceşti copii. Şi să avem răbdare pentru că Galaţiul dacă va fi încurajat va creşte în continuare jucători".

În ultimii ani, centrele de copii şi juniori au dat zeci de jucători la loturile naţionale, iar unii dintre aceştia chiar au ajuns la echipa naţională de seniori.

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Gelu Mormoloc

Pe aceeași temă